Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TERZİLİKTEN PAZARCILIĞA

Edirne’de Üretici Kadınlar Pazarı’nda satış yapan Ayten Atmaca birbirinden güzel el emeği ürünler tasarlayıp satıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2023 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2023 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
TERZİLİKTEN PAZARCILIĞA

Edirne’de Üretici Kadınlar Pazarında el emeği ürünler satan Ayten Atmaca birbirinden farklı ürünler tasarlıyor. Bu işe çocukluk yıllarından itibaren başladığını belirten Atmaca “Annemin elbiselerini yırtarak başladım” dedi.

“KİŞİYE ÖZEL DE TASARLIYORUZ”

Engelli çocuğu için çalışmak zorunda olduğunu ifade eden Atmaca “14 yaşımdan beri el işi yapıyorum. Esas mesleğim terzi. Dantel, örgü ve dikiş yapıyoruz. Sipariş alıyoruz. Bu ürünlerin ilmek sayıları oluyor. Sayısının bir tanesini eksik yaptığın zaman düzgün durmuyor. Güzel durması için sayıyla yapmak gerekiyor. Sayıyla yapınca daha güzel duruyor. Özel tasarım ürünlerimiz de var, vatandaşımız bizden bir ürün istediği zaman örnek istiyoruz.

İnternetten gösteriyor veya model getiriyor ona göre ürünlerimizi çıkarıyoruz. Bu mesleğe terzi olarak başladım, daha sonra bu sektöre yönelimim oldu. İlk başta annemin kıyafetlerini keserek öğrendim. Arkasından çivi ile dantel yapmasını ve örgü yapmasını öğrendim. Sadece Üretici Kadınlar Pazarı’nda satış yapıyorum. Başka yerde satış yapmıyorum. Burada satış yapmamın asıl sebebi engelli çocuğum var. Onun ihtiyaçlarını karşılamak için burada satış yapıyorum. Malum hayat çok pahalı” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.