Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terzilerde o eski bayram telaşları kalmadı

Edirne’de 2023 yılında Edirne’nin ahisi olan ve uzun yıllardır terzi mesleği ile uğraşan Erdoğan Bulut, Ramazan Bayramı’nda işlerin azaldığına değinerek, “Eskiden çok fazla işlerimiz vardı ama onlar da kalmadı artık bitti” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 16:03
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Terzilerde o eski bayram telaşları kalmadı

Edirne’de 2023 yılında Edirne’nin ahisi olan ve uzun yıllardır terzi mesleği ile uğraşan Erdoğan Bulut, Ramazan Bayramı’nda vatandaşların daha çok mağazadan alışveriş yaptığını, terzilerin eskisi gibi iş yapamadığını söyledi. Önceki yıllardaki bayramlarda sipariş üzerine takım elbise diktiğine değinen Bulut, “Daha önceki bayramlarda takım elbiseleri dikiyorduk. 50-60 takım dikiyorduk ama o işler kalmadı artık, bitti” ifadelerine yer verdi.

Bulut, “İşler geçtiğimiz yıllara oranla göre hafif geçiyor. Hafif derken pek hareketlilik yok esnafta. Bizim işlerimiz daha önceleri bayram üzerlerinde çok yoğun oluyordu. Fakat artık o işler kalmadı. Kalmadı derken konfeksiyon şu anda çok tercih ediliyor. Güzel de elbise dikiyorlar. Ama ısmarlama iş artık yok gibi bir şey. Terziler tamiratla uğraşıyor. Terziler genel olarak paça kısalta, kol kısaltma yani tadilatla uğraşıyor. Başka işlerimiz yok. Onlar da bugünlerde zayıf. Daha önceki bayramlarda takım elbiseleri dikiyorduk. 50-60 takım dikiyorduk ama o işler kalmadı artık bitti. Daha önceden benim yanımda 4 tane kalfam vardı. Çalışanlarım, kumaşlarım vardı. Sipariş üzerine ısmarlama iş yapıyorduk. Sabahlara kadar çalışıyorduk. Sabah olduğunda da bayram namazından sonra müşterilerimiz elbiselerini kendimiz evlerine götürüyorduk. Eskiden çok fazla işlerimiz vardı ama onlar da kalmadı, artık bitti” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.