Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEMAD’ın başkanı yeniden Bildiş

TEMAD Edirne İl Başkanlığı 10’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda Başkanlığa yeniden Aydın Bildiş seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2024 17:48
Kaynak: MERT ERİŞKİN
TEMAD’ın başkanı yeniden Bildiş

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanlığı 10’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı Devecihan Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

Toplantı, yoklama ve açılış, divan heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, yönetim kurulu raporunun okunması ve ibrası, gelir gider tablosunun (bilanço) okunması ve ibrası, denetleme kurulu raporunun okunması ve ibrası, yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri ile delegelerin seçimi, tahmini bütçenin okunması, oylanması ve aidatların belirlenmesi, üyelik sorumluluklarını yerine getirmeyen üyelerin durumlarının görüşülmesi ile başladı.

“ÖLÜMÜ GÖZE ALAN ÇOK AZ SAYIDA MESLEK VARDIR”

Toplantının amacı hakkında açıklama yapan Bildiş, “Geçmiş dönemin hesaplarını verme, gelecek dönemin planlarını yapmak ve yenilenme anlamı taşıyan ve daha önemlisi aile toplantımız olan TEMAD Edirne İl Başkanlığı’nın 10’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı bugün gerçekleştiriyoruz. Genel kurulumuzu bizlere yakışan bir şekilde yaparak daha da güçlenmiş olarak buradan ayrılacağımızdan bir şüphemiz yoktur. Ana unsurumuz emekli astsubaylar, eşleri, dul ve yetimleridir. Astsubay, her ne kadar bir meslek adı gibi görülse de aslında yaşam şeklinin, adanmışlığın ve özverinin adıdır. Gerektiğinde ölmeyi göze almış, hatta bunun için yemin etmiş olan çok az meslek grubu vardır. Bunların başında da askerler, astsubaylar gelmektedir. Bugüne kadar verdiğimiz ve vermeye de devam ettiğimiz şehitlerimiz de bu yeminin sözde kalmadığını, gerektiğinde gözünü kırpmadan yerine getirdiğinin en büyük delilidir. Sizler başlama saati belli ama bitiş saati asla belli olmayan bir mesaiyi, klima ve ofislerde değil, yazın sıcağında kavrularak, kışın ayazında donarak geçirdiniz. Herkesin istirahat saati sizlerin eli tetikte olma vaktiniz oldu. Bayramlar, yılbaşı geceleri normal vatandaşlar için tatil günü olurken, sizler için nöbete gidilecek günler oldu. Bayramda kendi çocuğunuz elinizi öpemeden sizler Mehmetçikle bayram bayramlaşmak için kışlaya koştunuz. Sizler operasyon bölgesinde canınızı ortaya koyup, aylar boyunca evinizde dönmeden vatan görevini yaparken eşleriniz kötü bir haber alırım korkusuyla televizyonlara bile bakamadan dualarla sabahladı. Çocuklarımız babalı ama yetim büyüyor. Çünkü biz onların konuştukları ilk ana, ilk adımlarına ve karne günlerine hiç şahit olamadık. Annesinin, babasının cenazesine ve gidemeyenlerimiz oldu. Bu mesleği ve bu mesleğin gençlik ve fedakarlıklarını sabaha kadar anlatsak bitiremeyiz. Ben bunların duygusunu yapmak amacıyla söylemiyorum. Bizler bunun farkındayız ama farkında olmayanların fark etmeleri için söylüyorum” dedi.

“DEVLETİMİZ BİR SÖZ VERDİYSE TUTAR”

Astsubay emeklilerinin yaşadığı sıkıntılara değinen Bildiş, “Bizler hep sorunlarla geçen hayatımızın emeklilikten sonra torunlarla devam etmesinin hayalini kurduk. Özlediğimiz aile hayatının tadını artık emeklilikte yaşarız. Yapamadığımız tatilleri şimdi yapa biriz diye umutlandık. Ama çoğu meslek grubunun ekonomik sıkıntı bir nebze giderilirken her ne hikmetse subay emeklilerine verilen sözler hiç tutulmamıştır. Bizler iyi biliyoruz ki devletimiz bir söz verdiyse o sözü tutar. Yıllardır bizlere verilen sözlerin bir an önce tutulduğunu görüp. Bu inanıcımızı tazelemek için sabırsızlanıyoruz. Silahlı Kuvvetler personeli emeklileri arasında astsubaya göre üst statüde olanlarla arada maaş uçurumu yaratıp astsubayın alt statüsünde olanlarla eşitlenmesinin izah edebilecek bir yanı yoktur. Tamamına yakını lisans mezunu olan yurt içi ve yurt içi birçok eğitimden geçerek silahlı kuvvetlerin omurgası ve lider personel olarak tanımlanan astsubayların emekliliklerinde ödenen maaş oranlarının yüzde 45’ler seviyesinde tutulması haksızlıktır” sözlerine yer verdi. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimlerde şu isimler yönetime seçildi;

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Aydın Bildiş

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Ali Osman Çakın

Musa Gökalp

Gökhan Çalışkan

Hasan Hüseyin Vurgun

DENETİM KURULU ÜYELERİ

Uğur Köse

Mehmet Kırış

Sabri Günbay

DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ

Sinan Çiroz

Ziver Akoğlan

Ahmetali Tunç

GENEL MERKEZ DELEGELERİ

Aydın Bildiş

Ali Osman Çakın

Gökhan Çalışkan

Hasan Hüseyin Vurgun

Musa Gökalp

Program dilek ve temenniler ile sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.