Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEMAD 39 YAŞINDA

-TEMAD Edirne İl Başkanlığı, TEMAD’ın 39’uncu kuruluş yıldönümü ve Astsubaylar Günü’nü kutladı. Program kapsamında törenler ile birlikte Şehitlere Saygı Bisiklet Turu da gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2023 12:50
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
TEMAD 39 YAŞINDA

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanlığı, TEMAD’ın 39’uncu kuruluş yıldönümü ve Astsubaylar Günü’nü törenlerle kutladı.

Atatürk anıtında başlayan törenler, Şehitlere Saygı Bisiklet Turu ve Asker Hastanesi Şehitliği’nde düzenlenen program ile devam etti. Atatürk anıtında düzenlenen törene TEMAD Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş ve yönetim kurulu üyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet ismailoğlu, kentteki bisiklet kulüplerinin temsilcileri ve TEMAD üyeleri katıldılar. İl Başkanı Bildiş’in Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan tören, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

39’UNCU KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bildiş, TEMAD’ın 39’uncu kuruluş yıldönümü ve Astsubaylar Günü’nü kutlarken; “Bugün, 39’uncu kuruluş yıldönümünü kutladığımız TEMAD, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan emekli olmuş astsubaylar ve ailelerinden oluşan, özel kanun hükümlerine göre kurulmuş, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur” ifadelerine yer verdi.

“ÖZLÜK HAKKI ÇALIŞMASININ TAMAMLANMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

Bildiş, TEMAD’ın Türkiye genelinde 100 şubeye ulaştığını belirterek; “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam edecektir. Zor ama onurlu bir gençlik yaşamış olan sizlerin, emeklilik dönemindeki sıkıntılarınızı bir nebze hafifletecek olan özlük hakkı taahhütlerimiz ile ilgili çalışmaların bir an önce tamamlanması en büyük temennimizdir” dedi.

“YAKIN COĞRAFYAMIZDAKİ SAVAŞLAR BİZLERİ ÜZMEKTEDİR”

Türk milletinin ve ordusunun her zaman mazlumun yanında, zalimin ise karşısında olduğunu söyleyen Bildiş; “Yakın coğrafyamızda süregelen güçlünün zayıfı, haksızın haklıyı ezdiği orantısız savaşlar, bizleri derinden üzmektedir. Günümüz modern dünyasında doğa, çevre ve hayvan haklarındaki gelişmeler ve söylemler bizleri umutlandırırken; bunların aksine bazı egemen güçlerin kendi çıkarları söz konusu olduğunda yaşama, barınma ve gıda gibi insanların en temel haklarını görmezden gelerek kan dökmeleri, bizleri endişelendirmektedir. Yakın coğrafyamızdaki savaşlardan en çok mağdur olan sivil halk ve çocukların akıttıkları gözyaşı ve kanın bir an önce son bulmasını diliyoruz. Ne mutlu ki bu aziz millet ve mensubu olmaktan her zaman övündüğümüz ordumuzun adı hiçbir zaman insanlık suçu ile anılmamıştır. Ne yazıktır ki zaman zaman ordumuz ve milletimiz hakkında yapılan asılsız itham ve iftiralar da bizleri derinden üzmektedir. Bu tür gerçek dışı ithamların her zaman karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” sözlerine yer verdi. Bildiş, konuşmasının sonunda başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, tüm şehitler ve hayatını kaybeden TEMAD üyelerini andı.

ŞEHİTLERE SAYGI BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

Bildiş, konuşmasının ardından Türk bayrağını öperek bisiklet kulübü temsilcilerine teslim etti. Anıttaki törenin ardından katılımcılar ve bisiklet kulüpleri, Edirne Belediye Bandosu’nun marşları eşliğinde Saraçlar Caddesi’nde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından bisiklet kulüpleri, Şehitler Saygı Bisiklet Turu’nu başlattı. Katılımcıların alkışları ve Türk bayraklarının eşliğinde başlayan tur, Asker Hastanesi Şehitliği’nde sona erdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için dualar okundu. Bisiklet kulübü temsilcileri ayrıca şehitlikte Bildiş’ten teslim aldıkları Türk bayrağını şehitlikte göndere çektiler.

TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ DÜZENLENECEK

TEMAD İl Başkanlığı’nın kutlama programı, bugün Devecihan Kültür Merkezi Salonu’nda saat 20.00’de düzenlenecek Türk Halk Müziği konseri ile sona erecek.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.