Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekno Trakya Takımı Teknofest 2024 Finalisti Oldu

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğrencileri Yunus Bayram, Hakan Aras ve Hasan Sönmez'den oluşan Tekno Trakya takımı, Teknofest 2024'te finalist olma başarısı gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
Tekno Trakya Takımı Teknofest 2024 Finalisti Oldu

Engelli bireylerin sosyal hayata katılımını artırmayı amaçlayan yenilikçi tekerlekli sandalye projeleri ile dikkat çeken ekip, özellikle bedensel hareket kabiliyeti ciddi şekilde kısıtlanmış omurilik felçli, tetrapleji, nöropleji ve ileri seviye MS (Multiple Skleroz) hastaları için umut verici bir çözüm sundu.

Doç. Dr. Sedat Şengül danışmanlığında Mikrodenetleyici Programlama dersi kapsamında geliştirdikleri, göz hareketleriyle uzaktan kontrol edilebilen tekerlekli sandalye modeli ile büyük ilgi toplayan Tekno Trakya, Teknofest’in Engelsiz Yaşam Teknolojileri kategorisinde yarıştı. 75.988 takım arasından sıyrılarak üniversite kategorisinde finale kalan 27 ekipten biri olan takım, Teknofest Akdeniz'de de projelerini sergileme hakkı kazandı.

Projenin hem yazılım hem de mekanik tasarım aşamalarının tamamı öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (TÜBAP) kapsamında desteklenen proje, bu sayede daha modern ve işlevsel bir yapıya kavuştu. Tekno Trakya'nın bu başarısı, Trakya Üniversitesi'ne gurur kaynağı olurken, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak teknolojilerin gelişimine de önemli bir katkı sağladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.