Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEKİRDAĞ’DA ZEYTİN HASADI BAŞLADI

Tekirdağ’da Şarköy İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde zeytin hasadı başladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 16:21
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
TEKİRDAĞ’DA ZEYTİN HASADI BAŞLADI

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Şarköy Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, Akademisyen Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya ve ilçe protokolü Şarköy İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde zeytin hasadına katıldı. Zeytinlikte üreticilerle bir süre sohbet eden Vali Soytürk, ilçedeki zeytin yetiştiriciliği ve hasat süreci hakkında bilgi alarak zeytin hasadının bol ve bereketli geçmesini diledi.

Hasat sonrasında Eriklice Mahallesi meydanında düzenlenen mahalle muhtarları, zeytin paydaşları ve vatandaşla buluşma toplantısı kapsamında bir süre sohbet edip sorun, talep ve beklentiler dinlenerek çözüm için gerekli çalışmaların yapılacağı ifade edildi. Mahalle Toplantısı sonrasında, Şarköy İlçesi Mürefte Mahallesi’nde bulunan S.S. 987 Sayılı Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifine ait olan MÜR-ZEY zeytin yağhanesini ziyaret edildi.

Marmara Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Dinç’ten ve S. S. 987 Sayılı Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Koçer’den yağhane hakkında ve zeytinyağı üretim süreci hakkında bilgiler alındı.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.