Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEK LİSTELİ KONGREDE BALKANLI ADAY

-CHP Edirne Merkez İlçe Örgütü’nün bugün düzenlenen kongresinde Yücel Balkanlı ve yönetimi tek liste olarak aday oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2023 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2023 14:47
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
TEK LİSTELİ KONGREDE BALKANLI ADAY

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Edirne’deki ilçe kongrelerine devam ediyor. CHP Edirne Merkez İlçe Örgütü, bugün olağan ilçe kongresini Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirdi.

CHP Merkez İlçe Kongresi’ne CHP Edirne Milletvekilleri Ediz Ün ve Ahmet Baran Yazgan, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Merkez İlçe Başkanı Olcay Bakkalcı, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve partililer katıldı.

DİVAN BAŞKANLIĞINA GÜRKAN SEÇİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından kongrede divan başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. Kongrenin divan başkanlığına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan seçildi. Gürkan’ın teşekkür konuşmasının ardından kongrede yönetim kurulu çalışma ve hesap raporları görüşülerek ibra edildi.

İŞTE BALKANLI VE YÖNETİMİ

Kongrede, geçtiğimiz günlerde CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Yücel Balkanlı’nın tek liste ile seçime katılacağı açıklandı. Balkanlı’nın yönetim kurulu asıl üyelik adaylarında Gülay Ayaz, Hatice Aktaç, Tamer Bam, Alaattin Bıçak, Aykut Demirkol, Muzaffer Dinçer, Deniz Karagöz, Ahmet Kıyı, Mehmet Koşan, Kevser Köpük, Tolga Loça, Selma Oluçay, Gülnihal Özturan, Ömer Şimşek, Kadri Can Tükenmez ve Nevzat Ulusoy’un olduğu açıklandı. Balkanlı’nın yönetim kurulu yedek üyelik adayları ise Ahmet Karapınar, Selçuk Turgay, Arif Canıdar, Timuçin Dalkılınç, Yeliz Aksanoğlu, Yiğit Gider, Fatih Yüzer, Ümit Gega, Deniz Toroman, Serkan Eral, Handan Kır, Tolga Tınmaz, Serkan Erbaş, Banu Güngörmedi, Emre Patron ve Özge Göç’ten oluştu.

“TÜRKİYE SİYASİ YAŞAMINDA VAZGEÇİLMEZ”

Balkanlı, kongrede yaptığı konuşmada, CHP’nin Türkiye siyasi yaşamında vazgeçilmez bir rol oynadığını belirterek; “Kuruluşumuzun ardından geçen bir asır boyunca, demokrasi, laiklik, insan hakları ve sosyal adalet gibi temel değerleri savunarak Türkiye'nin gelişimine önemli katkıda bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

BALKANLI GENÇLERE SESLENDİ

Gençlere seslenen Balkanlı; “Sizler, ülkemizin en büyük hazinesisiniz, geleceğin mimarlarısınız ve bu ülkenin aydınlık yarınlarının teminatısınız. Ülkemizde birçok sorunla karşı karşıya olduğumuzun farkındayım. Ekonomik zorluklar, istihdam sorunları, eğitimdeki sıkıntılar, barınma sorunları ve toplumsal kutuplaşma gibi çok önemli sorunlarımız var. Sizlere giderseniz gidin demeyeceğiz. CHP olarak bütün sorunlarınızı en ince ayrıntısına kadar çözmek için sizinle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Şunu unutmayın; bu sorunları çözebilme gücü ve deneyimi, partimizde var. Gençlik, her zaman yenilikçi düşüncelere açık olmuştur. Sizler, bu ülkeyi daha yaşanabilir bir duruma getirecek, geleceğimizin teminatısınız. Eğitiminize önem verin ve bilgiye açık olun. Ülkemizin ve dünyanının sorunlarına duyarsız kalmayın. Kendinizi sürekli geliştirin. Sivil toplum kuruluşlarına, toplumsal sorumluluk projelerine ve siyasi katılıma ilgi gösterin. Ülkemizin geleceği için birlikte çalışarak, sorunlara çözüm üretin. Unutmayın ki, demokrasinin bir parçası olarak oy kullanma hakkınız vardır. Bu hakkı yerinde kullanın ve çevrenizede oy kullanmanın önemini anlatın ve ülkemizin yönetiminin şekillenmesinde önemli rol üstlenin. Katılımcı bir demokrasinin gereği olarak, politika yaparak süreçlere aktif olarak dâhil olun” dedi.

“SORUNLARA KARŞI MÜCADELE ETMELİYİZ”

Balkanlı, konuşmasında CHP kadın kolları üyelerine de seslenerek; “Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin her alanında kadınlarımızın daha fazla var olması ve söz sahibi olması için kararlı bir şekilde çalışmaktadır. Atatürk'ün önderliğinde Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana, kadınlarımızın toplumsal, ekonomik ve siyasi hayatta yer almasının ne kadar önemli olduğunu her ortamda vurgulamıştır. Ancak, hala karşılaşılan zorluklar var. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadına şiddet ve iş hayatında karşılaşılan ayrımcılık gibi sorunlarla mücadele etmek zorundayız. CHP, bu sorunların üstesinden gelmek için kararlılıkla çalışıyor ve çalışmaya devam etmektedir. Sizlere minnettarız” sözlerine yer verdi.

“ALTERNATİF SEÇENEK OLMALIYIZ”

Son olarak parti üyelerine de seslenen Balkanlı; “Bugün, ne yazık ki ülkenin ekonomik durumuyla ilgili haberler pek iç açıcı değil ve bu nedenle gençlerimiz, çalışanlarımız anne ve babalar emeklililerimiz yaşlılarımız kısaca toplumumuzun tüm kesimleri gelecekten de büyük bir endişe yaşamakta, yüzleri gülmemekte ve geleceğe umutsuzca bakmaktadır. Ancak, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu sorunları çözmek için var gücümüzle çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. 2023 yılında Türkiye'nin ekonomik durumu maalesef olumsuz bir seyir izliyor. Enflasyon oranları yüksek, işsizlik oranları artmakta, ekonomik büyüme düşük seviyelerde seyretmektedir. Bu, vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını daha da zorlaştırıyor ve birçok aile geçim sıkıntısı çekiyor. Biz CHP olarak, ekonomik sorunların üstesinden gelmek ve vatandaşlarımıza çözüm merkezinin Cumhuriyet Halk partisi olduğunu anlatmak zorundayız. Bu nedenle 5 yıl sonra iktidar olmak ve bu sorunlardan kurtulmak istiyorsak bu günden itibaren. Görev sorumluklarımızın bilinciyle çok çalışmalayız. Ekonomik sorunları çözmek için politika ve reform önerileri geliştirmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda, vatandaşlarımızın ekonomik sıkıntılarını anlamak ve destek olmak için çaba harcayacağız. Parti olarak dayanışma içinde olmalı, çözüm arayışlarında birlikte çalışarak. Vatandaşarımıza alternatif seçenek olmalıyız” diye konuştu.

17.00’DE SONA ERECEK

Balkanlı’nın listesinin açıklanmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından kongrede delegelerin oy kullanma işlemi başladı. Toplam 408 delegenin oy kullanma hakkı bulunan kongrede oy verme işlemi 17.00’de sona erecek. Oy sayımının ardından seçime tek liste ile katılan Balkanlı ve yönetiminin CHP Merkez İlçe Başkanlığı görevine seçilmesi bekleniyor.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.