Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM'den Edirne'deki Eyleme Telefonla Destek

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, Edirne'de sokak hayvanları için düzenlenen eyleme telefon ile bağlanarak destek verdi. TBMM'den eyleme telefon eden Ün, yasa tasarısının geri çekilmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 20:16
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
TBMM'den Edirne'deki Eyleme Telefonla Destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün, Edirne'de Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerin bugün düzenlediği yürüyüş, basın açıklaması ve oturma eylemine destek verdi.

Ün, oturma eylemi sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) telefon ederek, eyleme katılanlarla konuşma yaptı. Telefondan ses sistemine yansıtılan konuşmada Ün, katılımcılardan alkış alırken; sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifine karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

"YASA TASARISI DERHAL GERİ ÇEKİLMELİDİR"

Ün, eyleme katılanları tek tek kutlarken; "Hayvanları barınak adı altında büyük hapishanelerde tutmak, yaşam hakkına bir saldırıdır. Bu, hayvanların doğasına da aykırıdır. İçinde 'Öldürmek' geçen hiçbir yasadan ülkemize hayır gelmez. Bu yüzden bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir. Sokak hayvanları aşılanmalı, kısırlaştırılmalı ve alındığı yere bırakılmalıdır. CHP grubunun tamamı, Cumhur İttifakı'nın dışındaki tüm siyasi partiler, bu kanlı yasanın geri çekilmesi yönünde mücadelesini TBMM'de sürdürüyor. AKP'nin milletvekillerinin vicdanına sesleniyoruz. Bu kanlı yasaya ortak olmasınlar. Ellerine kan bulaştırmasınlar. Toplumu ikiye ayırmasınlar. Umarım aklıselim davranacaklardır ve bu yasayı geri çekeceklerdir ya da ret oyu vereceklerdir. Sizler sokaklarda, biz de TBMM'de direnişimize devam edeceğiz. Hepinize saygılarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.