Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşkın’dan Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
Taşkın’dan Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Milletin, Cumhuriyetin kuruluşunun 101. yılını kutlamaya hazırlandığı sırada TUSAŞ’a gerçekleştirilen hain saldırı ile Cumhuriyet kutlamalarına gölge düştüğünü ifade eden Taşkın, Milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden hainlerin hiçbir zaman emellerine kavuşamayacaklarının altını çizdi.

Milletin bağımsızlığına göz dikenlerin geçmişte olduğu gibi her zaman başlarının ezileceğine vurgu yapan Taşkın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi simgeleyen Cumhuriyet Bayramı, Türkiye’nin I. Dünya Savaşı sonrasında işgal edilmiş bir ülke olduğu süreçte Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Kurtuluş Savaşı, yabancı işgalini püskürterek Türk milletinin egemenliğini yeniden tesis etti.

Aziz milletimiz, kutsal değerlerini korumak için kanını akıtmış, canını vermiş ve bayrağı yere düşürmemiştir. Hain saldırılara karşı şiddetle karşı koyarak boyunduruk altında yaşamayacağını göstermiştir. Bu yüce milletin ruhunda özgürlük inancı vardır. İstiklal ve istikbali için kararlılıkla sürdürdüğü bu mücadeleyi kazanarak bir destan yazmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, içinden geçtiği süreçte adeta sıçrama yaparak güçlü devletlerle yarışır hale gelmiştir. İçeride ve dışarıda yaşanan politik sıkıntılara rağmen devletimizin ilerlediği ve gelişimini sürdürdüğü görülmektedir. Ekonomi, demokrasi ve hukuk alanlarında yaptığı reformlarla değişime ve yeniliğe açık bir Cumhuriyet Devleti olduğunu göstermiştir. Cumhuriyet’ten elde edilen kazanımlarla halkına güven veren bir ülke olarak ilerlemesine devam ederken, bulunduğu coğrafyada yer alan büyük risk, emperyalizmin tehdit ve kışkırtmaları ve terörizm tehdidi karşısında yılmadan mücadelesini sürdürerek bölgesinde lider olma kararlılığıyla yoluna devam edecektir.  

Cumhuriyet’in kuruluşunun 101’ncı yılında Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Milletin bağımsızlığı ve istiklali uğruna mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, silah arkadaşlarına ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Allah mekânlarını cennet eylesin.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.