Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TAŞ: ''PSİKOLOJİK OLARAK ZORLANDIM''

Kırkpınar'da 2022 yılında başpehlivan ilan edilen Mustafa Taş, seyirciden gördüğü tepkiyle ilgili "Dik durmaya çalışsam da psikolojik olarak çok zorlandım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2023 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2023 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
TAŞ: ''PSİKOLOJİK OLARAK ZORLANDIM''

Edirne'de 2022 yılında 661'incisi düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Mustafa Taş, 662'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde güreşseverlerden gördüğü tepki ile ilgili açıklama yaptı.

Taş, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Er Meydanı'nda hak etmediği tezahürata maruz kaldığını söyleyerek; "Öncelikle 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri şampiyonu Yusuf Can Zeybek kardeşimi cani gönülden kutluyorum. Tüm sene büyük emek göstererek çalıştım. Tek hedefim ailemin ve tüm güreş severlerin önünde altın kemeri alabilmekti. Ama ne yazık ki sahaya adım attığım her an hak etmediğim tezahürata maruz kaldım. Dik durmaya çalışsam da psikolojik olarak çok zorlandım. Seyircimize kızmıyor, kırılmıyorum. Sadece; tek bir hatamın bile olmadığı bir konuda durumun bu raddeye gelmesine sebep olan herkesi elini vicdanına koymaya davet ediyorum. Ben yine daimi hedefim için çalışmaya devam ediyorum. Saygılarımla" ifadelerini kullandı.

Taş, 2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in derecesi, doping havuzunda olmasına rağmen istenilen sürelerde adres bildirimlerini yapmaması nedeniyle Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından geri alınmasının ardından başpehlivan ilan edilmişti.

Taş, 662'nci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ise güreşseverlerin olumsuz tezahüratları ile karşı karşıya kalarak, ikinci tur müsabakalarında rakibi Yusuf Can Zeybek'e yenildi ve altın kemere veda etti.

Uğur AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.