Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tartışmaya son noktayı Edirneli çaycı koydu

İngiltere’nin Washington ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Londra büyükelçilikleri arasında ‘Çay nasıl demlenir’ tartışmasını değerlendiren Edirneli çaycı Mehmet Sinan Dündar, çayın mikrodalgada pişirilmesinin söz konusu bile olamayacağını, en doğru yöntemin ‘Türk Usulü buhar yöntemi’ olduğunu belirterek tartışmaya son noktayı koydu.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2024 11:18
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Tartışmaya son noktayı Edirneli çaycı koydu

Edirne'nin deneyimli çaycısı Mehmet Sinan Dündar, İngiltere'nin Washington Büyükelçiliği ile Amerika Birleşik Devletleri'nin Londra Büyükelçiliği arasında gelişen ve sosyal medyada geniş yankı bulan 'Çay nasıl demlenir' tartışmasını değerlendirdi. Dündar, Amerika Birleşik Devletleri'nin Londra Büyükelçiliğinin çayı mikrodalgada pişirmesini yanlış bulduğunu söyleyerek en doğru çay demleme şeklinin ‘Türk Usulü’ olan buhar yöntemi olduğunu ifade etti.

Dündar, Türkiye'nin dünya çay üretiminde 5. sırada yer aldığını belirterek, bu alandaki zengin tecrübemizle çay demleme konusunda önemli bir birikime sahip olduğumuzu vurguladı. Ayrıca Dündar, çayın aromasını ve lezzetini en iyi şekilde elde etmek için suyunun kaynamış olmasına dikkat çekti.

“BİZDE ÇAY TÜRK USULÜ DEMLEME PİŞER”

Buharda demlenen çayın daha lezzetli olduğunu söyleyen Dündar; “Amerika Birleşik Devletleri'nin Londra Büyükelçiliğin çayın mikrodalgada pişirme gibi durum söz konusu bile olamaz. Bizde çay Türk usulü demleme pişer. Doğru pişirme yöntemi budur. Biz buhar yöntemi kullanıyoruz. Çaydanlıkta ve kazanın üzerinde buharla demliyoruz. Kazanlarımız da bakır oluyor. Sabah geldiğimiz zaman suyu ısıtıyoruz. Su 100-110 dereceye geldiği zaman onun buharıyla çaylarımızı demliyoruz. Kesinlikle buharda çay daha lezzetli olur. Püf noktası budur demleme çayın. Tüp ve elektrik kullanıyoruz çay demlemelerinde. Hem daha lezzetli hem daha verimli oluyor çaylar” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.