Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Tarım arazileri 3’üncü şahsın eline geçiyor”

CHP Belediye Başkan adayı Filiz Gencan Akın, Trakya Birlik Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç’i ziyaret etti. Akın, tarım arazilerinin elektronik satışı ile ilgili konuştu. Tarım arazilerinin elektronik satışla birlikte 3’üncü şahıs kişilerin eline geçtiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 18:13
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Tarım arazileri 3’üncü şahsın eline geçiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan adayı Av. Filiz Gencan Akın, Trakya Birlik Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, yönetimi ve çalışanları ziyaret etti. Ziyaret sırasında elektronik satışa değinen Akın, elektronik satışla beraber kontrolsüz bir şekilde fahiş fiyat artışları gerçekleşiyor. Benim Trakya Bölgesi için çok tehlikeli bir şey. İnşallah bu süreçten sonra bunların hepsini masaya yatıracağız” dedi.

“KİMSE TOPRAĞINA SAHİP ÇIKMIYOR”

Elektronik satış ile tarım alanlarının satılması hakkında konuşan Akın, “Tarım arazilerinin anlaşmazlıklar nedeniyle 3’üncü kişilere satış yoluyla eline geçmesi çok kötü bir durum. Elektronik satışla beraber kontrolsüz bir şekilde fahiş fiyat artışları gerçekleşiyor. Benim Trakya Bölgesi için çok tehlikeli bir şey. İnşallah bu süreçten sonra bunların hepsini masaya yatıracağız. Bizim çiftçimiz için toprak almak ulaşılamaz bir hale geldi. Bununla ilgili kamuoyu oluşturabiliriz. Köyden şehre kontrolsüz bir göç, şehirde kısıtlı iş imkanları ve gençler için travmatik yerele ulaşan sonuçlar. Kimse toprağına sahip çıkmıyor. Aslında yaşam ve hayat orada” diye konuştu.

İNSANLAR TARIMDAN ÇEKİLİYOR”

Elektronik satışlar nedeniyle vatandaşların tarımdan çekildiğini belirten Kırbiç, “Bizim ülkemizin her yerinde aile bireyleri satışa girerse kimse o satışa girmezdi. Bu kanun değil ama toplumun koyduğu bazı kanunlar da var. Yüz yüzelik ortadan kalkmış oldu. Aile bireyleri kendi arazilerini satın alamıyor. Bu insanlar da bu yüzden tarımdan çekiliyor” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.