Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Manyas Karakolu için yıkım başladı

Edirne’nin Kaleiçi semtinde 1909 yılında yapılan tarihi Manyas Karakolu, orijinaline uygun halde yeniden yapılacak. Edirne Valisi Yunus Sezer, yeni karakol binasının yıkımının bugün tamamlanacağını söylerken; yapılacak tarihi binanın hem müze, hem de karakol olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 17:36
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Tarihi Manyas Karakolu için yıkım başladı

Edirne’nin Dilaverbey Mahallesi’nde bulunan tarihi Manyas Karakolu, orijinaline uygun halde yeniden yapılacak.

Kaleiçi semtinde 1909 yılında yapılan ve yıllarca aldığı tahribat sonucu yıkılmasının ardından yerine yeni bir bina yapılarak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bir dönem karakol hizmetinde kullanılan bina bugün yıkıldı.

Binanın yıkım çalışmalarını Edirne Valisi Yunus Sezer, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Sekreter vekili Eyyüp Batuhan Ciğerci ve İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun inceledi. Vali Sezer, incelemenin ardından çalışmalarla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

“YIKIM ÇALIŞMALARI BUGÜN TAMAMLANIYOR”

Vali Sezer, Edirne’nin Kaleiçi semtinin önemine dikkat çekerek; “Burası Edirne'nin eski yerleşimi Kaleiçi. Kaleiçi'nde birçok tarihi yapımız ve konağımız var. Türkiye'de, belki de dünyada ender bulunan yerleşim yerlerinden bir tanesi. Buradaki bütün eski yapıları restore etme, turizme kazandırma çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede de bugün bizim Manyas Karakolu dediğimiz tarihi karakol üzerine yeni bina yapılmış, o binanın yıkımı, yeniden orijinalinin yapılması noktasında çalışmaları görmeye geldik. Bugün yıkım çalışmaları tamamlanıyor” ifadelerini kullandı.

“TARİHİ BİR DEĞER KATACAK”

Tarihi Manyas Karakolu binasının yeniden kazandırılması amacıyla projesinin de hazırlandığını belirten Sezer; “En kısa zamanda da inşallah buraya yakışır bir şekilde karakolumuzu yapacağız. Çok orijinal ve Osmanlı'nın da ilk karakollarından bir tanesi. Buraya da bir tarihi değer katacak” dedi.

“HEM MÜZE, HEM KARAKOL GİBİ KULLANACAĞIZ”

Sezer, Kaleiçi semtinde karakol binası bulunmadığını söylerken; “Kaleiçi’nde şu anda bir karakol yok. Bu bina da boş bir binaydı. Burası restore edildikten sonra biraz da müze gibi ama aynı zamanda da karakol olacak gibi kullanacağız. Kaleiçi'nde bir karakolumuz olacak. Aynı zamanda bir bölümünü hem Edirne'yi yansıtan, hem polis teşkilatımızı yansıtan müze gibi kullanmayı istiyoruz. Burasının tarihi kaynaklarda orijinal resimleri var. O resimlere göre kurul çalışıyor. Bilimsel kaynakların tamamı taranıyor. Projesi tamamen bilim kurulumuzun kararıyla ve onayıyla ilerleyecek” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.