Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TAKSİLERE ZAM GÜNCELLEMESİ

Edirne Belediye Meclisi alınan karar gereğince taksi ücretleri değişiyor. Taksimetrelerde değişiklik için taksiciler sanayi sitesinde kuyruk oluşturdular.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2023 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2023 14:19
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
TAKSİLERE ZAM GÜNCELLEMESİ

Edirne Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında alınan karar gereğince Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS), taksi ve servis ücretlerinde değişikliğe gidildi.

Alınan zam kararı neticesinde edirne taksici esnafı da taksimetrelerinde değişiklik yapılması için edirne sanayi sitesinde değişiklikle ilgili yetkili bayii önünde sıraya girerek taksimetrelerini güncelletmeye başladılar. Edirne sanayi sitesinde yetkili iki bayiden birisi olan Metin Dişliler, bugün yoğun bir gün yaşadıklarını, güncellemelerin 2-3 gün daha süreceğini belirtti.

Ocak ayından sonra ulaşıma ikinci zam yapılarak 15 lira olan taksimetre açılış ücreti 20 lira olurken, 30 lira olan minimum ücret(indi-bindi) 40 lira oldu. Bu kapsamda 10 lira olan kilometre başı ücrette 13 lira olarak değiştirildi. Taksici esnaflarından Tamer Tunçbilek tarifelerin değişmesi normal olduğunu, şu anki maliyelerin yüksek olduğunu belirterek, “İndi bindi 30 liradan 40 lira, km 10 liradan 13 lira oldu. Yakıt, parça, arıza maliyetleri göz önüne alınınca düşük bile kaldı. Zaten kazandığımız para parçaya, maliyete gidiyor” dedi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.