Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SÜT İNEĞİ KAZANAN ÇİFTÇİLER BELLİ OLDU

Tekirdağ’da düzenlenen proje kapsamında her yıl 1 adet süt ineği verilecek üreticiler belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2023 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2023 10:45
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
SÜT İNEĞİ KAZANAN ÇİFTÇİLER BELLİ OLDU

Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Süt Toplamada Dijitalleşme, Modernizasyon ve Süt Üreticilerinin Yaşam Kalitesini Artırma SOGEP Projesi kapsamında Süleymanpaşalı süt üreticilerine her yıl 1 adet süt ineği verilecek.

Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği’nde yapılan kura törenine; Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, Trakya Kalkınma Ajansı İzleme Değerlendirme Birim Başkanı Salim Çavuş, birlik çalışanları ve birlik üyesi besiciler katıldı.

116 ÜRETİCİ KATILDI

Törende konuşan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, proje hakkında bilgi vererek, çekilecek kurada dağıtılacak süt ineklerinin ihtiyaç sahiplerine çıkmasını diledi. Konuşmaların ardından noter huzurunda yapılan kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekimine, Süleymanpaşa’da besicilik yapan, 5 veya daha az ineği olan 116 üretici katıldı.

3 YILIN ÜRETİCİLERİ BELİRLENDİ

Kura çekiminin sonucunda 2023 yılı için verilecek süt ineği Kaşıkçı Mahallesi’nden besici İbrahim Şen’e, 2024 yılı için verilecek süt ineği Selçuk Mahallesi’nden besici Deniz İbiş’e ve 2025 yılı için verilecek süt ineği de Ahmetçe Mahallesi’nden besici İbrahim Yılmaz’a çıktı. Yedeklerin de belirlenmesinden sonra kura çekimi sona erdi.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.