Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Süt Hayvancıları Zor Durumda”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, süt hayvancılığıyla uğraşan çiftçilerin artan maliyetler ve düşük kazançlar nedeniyle zor durumda olduğunu belirterek; “Çiftçilerimize mali destek sağlanmalı, ürünlerinin karşılığında adil bir fiyat alabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 16:10
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Süt Hayvancıları Zor Durumda”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, süt hayvancılığı yapan çiftçilerin yaşadığı ekonomik zorlukları dile getirdi.

Aladağ, www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, süt hayvancılığıyla uğraşan çiftçilerin artan maliyetler ve düşük kazançlar nedeniyle zor durumda olduğunu belirtti.

Aladağ, “Havsa ilçemizde süt hayvancılığıyla uğraşan üreticilerimiz son dönemde karşılaştıkları mali zorluklarla mücadele ediyorlar. Yem ve ilaç gibi girdi maliyetlerindeki artışlar ile birlikte süt fiyatlarının düşük seyretmesi çiftçilerimizi ciddi şekilde etkilemektedir. Bu durum, çiftçilerimizin geçimini sağlamakta zorlanmalarına ve sektörden uzaklaşmalarına sebep olmaktadır” şeklinde konuştu.

Aladağ, devletin süt hayvancılığıyla uğraşan çiftçilere destek olması gerektiğini vurgulayarak, “Süt hayvancılığı sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçilerimize mali destek sağlanmalı, ürünlerinin karşılığında adil bir fiyat alabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.