Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sürekli Faiz Arttırıyorlar”

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Merkez Bankası’nın sürekli faiz arttırmasını eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 15:27
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Sürekli Faiz Arttırıyorlar”

Merkez Bankası’nın yeniden faiz arttırdığını bu sebeple yine her şeye zam geleceğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu www.batiekspres.com haber sitesine konuştu.

Gaytancıoğlu açıklamasında, “Merkez Bankası'nın bir kez daha faiz artırma kararı alması beni derin bir endişeye sevk ediyor. Bu sürekli faiz artışları, ülkemizin ekonomik dengesini ve toplumun geniş kesimlerini olumsuz bir şekilde etkiliyor. Şimdi yine her şeye zam gelecek.

Faiz artışları sonucunda ortaya çıkacak olan yüksek maliyetler, özellikle dar gelirli kesimleri ve işçi, emekli, çiftçi gibi toplumun zaten zor durumda olan kesimlerini olumsuz etkileyecek. Çünkü bu kişiler, günlük geçimlerini sağlamak için harcamalarını kısıtlamak zorunda kalacak. Parası olanda yatırım ya da ticaret yapmadan parasını faize yatırıp yan gelip yatacak.

Parasını faize yatırıp sadece yan gelip yatmanın teşvik edilmesi, ekonominin canlanması ve üretkenliğin artması açısından sağlıklı bir yaklaşım değildir. Ülkemizin gerçek ekonomik sorunlarına çözüm bulmak için, yatırım ve üretimi destekleyici politikalara yönelmek daha etkili olacaktır. Faiz artışlarının dar gelirli vatandaşlarımızı daha da zor duruma düşürdüğü bir gerçektir. Faiz sebep enflasyon sonuç politikası çökeli çok oldu.

Sonuç olarak, faiz artışlarıyla birlikte gelen ekonomik zorlukları aşmak için, daha kapsamlı ve sürdürülebilir bir ekonomik politika izlenmelidir. Üretkenliği artırarak, işsizliği azaltarak ve dar gelirli vatandaşlarımızı koruyarak ekonomik istikrar sağlanabilir. Bu noktada, Merkez Bankası'nın faiz politikasının gözden geçirilmesi ve daha geniş bir perspektifle ekonomik çözümler aranması gerekmektedir” dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.