Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Subaş, Edirne’de Aşılanan Hayvan Sayısını Açıkladı

Edirne İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Remzi Subaş, 9 ilçede toplam büyükbaş ve küçükbaş hayvanların hastalıklara karşı aşılanması rakamlarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 17:22
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Subaş, Edirne’de Aşılanan Hayvan Sayısını Açıkladı

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nun hayvan hastalıkları ve aşılamaları hakkındaki raporu görüldü.

Komisyon Başkanı Remzi Subaş tarafından sunulan raporda, Edirne ve ilçelerinin 2024 yılı içerisinde il ve ilçe tarım müdürlüklerinin hayvan hastalıkları ve aşılamaları ile ilgili çalışmalarını açıkladı. Subaş, raporda TÜRKVET’e kayıtlı hayvan sayılarına da yer verdi.

AŞILAMA VE HAYVAN SAYILARINI AÇIKLADI

Subaş, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2024 yılı hayvan hastalıkları ile mücadele programına dikkat çekerek; “1 Ocak 2024 tarihinden bugüne kadar 135 bin 5 büyükbaş hayvana şap aşısı, 16 bin 419 büyükbaş hayvana sığır brusella aşısı, 12 bin 78 büyükbaş hayvana şarbon aşısı, 368 bin 170 küçükbaş hayvana koyun-keçi çiçek aşısı, 365 bin 594 küçükbaş hayvana şap aşısı, 163 bin 204 küçükbaş hayvana koyun brusella aşısı, 29 bin 650 küçükbaş hayvana mavidil aşısı, 6 bin 257 küçükbaş hayvana şarbon aşısı uygulanmış olup, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların aşılama çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı. Subaş, Edirne’nin merkez ilçe dahil toplam 9 ilçesinde yapılan aşılamalar ve hayvan sayılarını da açıklarken; 142 bin 906 büyükbaş, 413 bin 365 küçükbaş hayvan olduğunu söyledi.

“TRAKYA BÖLGESİNDE HAYVANCILIK GERİLİYOR”

Subaş’ın sunumunun ardından toplantıda söz alan CHP Enez İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç, Trakya bölgesinde her yıl hayvancılığın gerilemeye devam ettiğini söyleyerek; “Ama sevindirici olan aşılamalarla ilgili gerekli birimler özellikle 2-3 yıldır iyi çalışmakta ve Trakya’mızda ciddi hayvan hastalıklarına rastlamamaktayız. Trakya’da bu başladığında maalesef Kurban Bayramlarında büyük sıkıntılar yaşanmakta” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.