Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stratejik Plan Toplantısında Engelli Ulaşımı Görüşüldü

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen 2025-2029 Stratejik Plan Toplantısı'nda engellilerin ulaşım sorunları gündeme geldi. Toplantıya katılan Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği ve Edirne Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Mübessel Yolalmaz ve Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Serpil Erkenciler ETUS araçlarında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 14:00
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Stratejik Plan Toplantısında Engelli Ulaşımı Görüşüldü

Edirne Belediyesi Küçük Salon'da gerçekleştirilen 2025-2029 Stratejik Plan Toplantısı'nda engellilerin ulaşım sorunları gündeme geldi. Toplantıya katılan Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği ve Edirne Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Mübessel Yolalmaz ve Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Serpil Erkenciler, ETUS’un engelli rampalarının açılmamasından dolayı dert yandı.

“ENGELLİ TAKSİ İSTİYORUZ”

Edirne’de engelli taksi istediklerini belirten Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği ve Edirne Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Mübessel Yolalmaz, "Biz en fazla ETUS’la sorun yaşıyoruz. Araçların rampaları açılmıyor. Şoförlerimiz kibarlıktan nasibini almamış insanlar. Hepsini zan altında bırakmak istemiyorum ama genellikle rampayı açmaya çalışırken 'müşteri kaybediyorum' diye şikâyette bulunuyorlar. Bizler en fazla hastaneye gitmek için o araçları kullanıyoruz. O yüzden bizler bir engelli taksi istiyoruz. Çoğu ilde var ama bizim Edirne’mizde yok" dedi.

SARAÇLAR CADDESİ’NDEKİ DÜKKANLARA ENGELLİ RAMPASI ÖNERİSİ

Yolalmaz, engellilerin günlük yaşamda karşılaştığı zorluklara da değinerek, "Her belediye seçimlerinde ‘Edirne engelliler için yaşanabilir bir şehir olacak’ lafı her zaman söyleniyor. Ben kendimi bildim bileli bu laf söyleniyor ama bu hep lafta kalıyor. Biz Saraçlar Caddesi’nde yemek yiyebileceğimiz, oturup çay içebileceğimiz kafeler yerine sokak ortasında bir şeyler yemek zorunda kalıyoruz. Hiçbir binaya giremiyoruz. En azından bir rampa. Kime söylesem belediye izin vermiyor diyor. Belediye 10 santimlik rampaya mı izin vermiyor dediğimde ceza yiyoruz diyorlar. Belediye buna bir şekilde yaptırım uygulasa biz de rahatlayacağız. En azından bu sefer Edirne engelsiz bir şehir olacak gibime geliyor" ifadelerini kullandı.

AKIN’DAN SARAÇLAR’A TALİMAT

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, toplantıda yaptığı konuşmada Saraçlar Caddesi’nde engellilere yönelik çalışmalar başlatılması için yetkililere talimat verdi.

“RAMPA BAKIMLARI BASINLA PAYLAŞILSIN”

Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Serpil Erkenciler de ETUS araçlarının rampalarının bakımlarının yapılması gerektiğini belirterek, "ETUS’un rampalarının bakımının yapılması bu kadar zor bir şey mi? Mucize mi diye düşünüyorum. Bizler sadece ETUS’un rampalarının bakımlarının yapılmasını istiyoruz. Tutup çektiğinde o rampa bize gelirse, biz zaten kolaylıkla çıkacağız. Bunu sürekli dillendirmemize rağmen bize halen daha rampa açılmıyor diyorlar. Arzu ederseniz ETUS’un araçlarının rampa bakımı yapılırken basınla paylaşılsın istiyorum" şeklinde konuştu.

Erkenciler’in sorusuna yanıt veren Akın, çok haklısınız, bunu yapalım diyerek cevap verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.