Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sporla Kilo Vermek Mümkün Mü?

Edirne’de Fitness Antrenörlüğü yapan Sude Ayhan, sağlıklı kilo vermek için beslenme şeklinin önemine dikkat çekerek; “Sağlıklı kilo verebilmek için beslenme şekli çok önemli. Spor burada destekleyici taraf oluyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 14:02
Kaynak: HİLAL PEKER
Sporla Kilo Vermek Mümkün Mü?

Edirne’de Fitness Antrenörlüğü yapan Sude Ayhan, sağlıklı bir yaşam için sporun yanı sıra beslenme düzeninin de büyük önem taşıdığını belirtti.

Ayhan, Edirne'deki spor salonunda birebir danışmanlık hizmeti vererek, kişiye özel antrenman programları oluşturuyor. Kilo vermek isteyen bireylerin yalnızca spor yaparak değil, aynı zamanda doğru beslenme alışkanlıkları edinerek daha başarılı olabileceklerine dikkat çeken Ayhan, bireylerin sağlıklarını riske atmadan, sürdürülebilir bir şekilde kilo vermelerini tavsiye etti.

Ayhan, kilo vermeyi hedefleyen kişilerin, bir uzman eşliğinde hem spor, hem de beslenme konusunda bilinçli adımlar atmaları gerektiğinin altını çizerek beslenme ve sporun bir bütün olarak ele alınması gerektiğini belirtti.

“KİŞİNİN İHTİYAÇLARINA VE HEDEFLERİNE UYGUN, BİR ANTRENMAN PROGRAMI OLUŞTURUYORUZ”

Ayhan, kişiye yönelik bir antrenman programı oluşturduklarını belirterek; “Kilo vermek isteyen bireyler bize başvurduğunda, ilk olarak onların mevcut durumunu anlamak için çeşitli ölçümler alıyoruz. Bu ölçümler, kişinin fiziksel durumunu, vücut kompozisyonunu ve genel sağlık durumunu anlamamıza yardımcı oluyor. Ardından, kişinin günlük yaşam alışkanlıklarını ve beslenme düzenini ayrıntılı bir şekilde inceliyoruz. Çünkü sağlıklı bir kilo verme sürecinin temelinde, kişinin gün boyunca alması gereken kalori miktarını bilmek ve bu kaloriyi hangi gıdalarla alması gerektiğini planlamak yatıyor. Bu aşamada, kişinin neyi ne zaman yemesi gerektiği konusunda detaylı bir yol haritası çiziyoruz. Kilo vermeye yönelik çalışmalarımız, sadece spor yapmaya odaklanmaktan ziyade, bütüncül bir yaklaşımla ilerliyor. İlk etapta, kişinin ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun, bireyselleştirilmiş bir antrenman programı oluşturuyoruz. Bu program, kişinin mevcut fiziksel durumuna ve hedeflerine göre şekillendiriliyor ve zamanla ihtiyaçlara göre güncelleniyor. Ancak, kilo vermenin yalnızca sporla değil, aynı zamanda doğru beslenme ve düzenli uyku alışkanlıklarıyla da desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyoruz” dedi.

“UZMAN GÖZETİMİNDE HAREKET EDİLMELİ”

Kilo vermek isteyen bireylerin süreci mutlaka uzman eşliğinde yürütmeleri gerektiğini ifade eden Ayhan; “Kilo vermek isteyen bireylere, bu süreci mutlaka bir uzman eşliğinde yürütmelerini tavsiye ediyoruz. Uzman gözetiminde yapılan spor ve beslenme planları, bireylerin bilinçli ve güvenli adımlar atmalarını sağlar. Bu sayede, hem istenilen hedeflere daha hızlı ulaşılır hem de kişinin genel sağlığı korunur. Sağlıklı yaşamın temeli olan bu unsurlar, kişinin yaşam kalitesini artırırken, uzun vadede kalıcı kilo kontrolünü de mümkün kılar” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.