Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SOYDAŞLARDAN ŞEHİTLERE MEVLİT

Kırcaali’de Türkiye geneli çerçevesinde Yeni Camiin’de Mevlid programı düzenlendi. 15. Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü münasebetiyle Şehitleri anma ve Hatim programı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2023 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2023 09:32
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
SOYDAŞLARDAN ŞEHİTLERE MEVLİT

Kırcaali Bölge Müftülüğü tarafından 15 Temmuz’da şehit olan için mevlit okutuldu. Mevlit’e uzaktan ve yakından pek çok insan programa akın etti. Güzel sesleriyle Kur'ân-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve kasideler tilavet eden hocalar, kendilerini pür dikkat dinleyen kalabalık cemaati mest ettiler.

Program, Edirne Eski Camii müezzin-kayyımları Veli Öztürk, Harun Kezer ve Bursa Ulucami başimam-hatibi Tahsin Karanfil hocaların tilavetleriyle başladı.

Kırcaali Bölge Müftüsü Basri Eminefendi’nin konuşmaları ile başlayan mevlit programı, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, T.C. Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü selamlama konuşmalarını yaptılar. Son olarak da Edirne İl Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş tarafından hatim duası yapıldı.

Programın ardından Cuma namazına geçildi. Cuma hutbesini Bulgaristan Müslümanlar Diyaneti Baş müftü Yardımcısı Beyhan Mehmed icra etti.

Mevlit programına vatandaşların yanı sıra, T.C. Filibe Başkonsolosluğu Sosyal İşler Ataşesi Mehmed Kahvecioğlu, Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Şükrü, Krumovgrad Belediye Başkan Yardımcısı Abidin Hacımehmed, Kırcaali Belediye Meclis Başkanı Hüseyin Ahmed ve Mestanlı Belediye Meclis Başkanı ve HÖH partisi Kırcaali Gençlik Kolları Başkanı Ersin Metin katıldı.

Namaz çıkışı herkese simit ve su ikram edildi.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.