Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soydaşlara 'Sandığa Gidin' Çağrısı

Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, Bulgaristan seçimleri için çifte vatandaşlara sandığa gitmeleri çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2024 08:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2024 08:27
Kaynak: ŞENER URFA
Soydaşlara 'Sandığa Gidin' Çağrısı

Bulgaristan'da son 3 yılda 7’nci kez yapılan genel seçim için Türkiye'de 20'den fazla ilde 168 sandık kuruldu. Trakya Bölgesi'nde kurulan 31 sandıktan 3'ü Edirne'de yer alıyor. Edirne'de yaşayan çifte vatandaşlık hakkına sahip seçmenler, Bulgaristan Başkonsolosluğu, 75. Yıl İlkokulu ve Keşan'da kurulan sandıklarda oy kullanıyor. Saat 07.00'de başlayan ve 20.00’ye kadar sürecek oylamaya soydaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

"7'NCİ SEÇİM YORDU AMA YILMAK YOK"

Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, son 3 yılda gerçekleştirilen 7'nci seçimin vatandaşları biraz yorduğunu söyledi. Demokratik bir seçim sürecinde vatandaşın söz söylemek istediği tek yerin parlamento olduğunu ifade eden Güneş, vatandaşın demokratik iradesini sandığa yansıtmak için sandığa gitmeleri çağrısında bulundu. Edirne genelinde 3 sandık kurulduğunu anlatan Güneş, "Vatandaşımız yılmadan geleceğe sağlam basmak istiyorsa mutlaka oyunu kullanmalı. Bu akşam çıkacak sonuç, Bulgaristan parlamentosunda uzun dönem istikrarlı bir hükümet kurulması amacımızı belirtmek isteriz." açıklamasında bulundu.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.