Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal Denge Sözleşmesi en üst seviyeden

Edirne Belediyesiyle, Tüm Yerel-Sen arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı. En üst limitten imzalanan sözleşmeye göre Edirne Belediyesi’nde çalışan memurlar 2024 yılında brüt 8 bin 700 lira “sosyal denge” farkı alacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 19:37
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Sosyal Denge Sözleşmesi en üst seviyeden

Edirne Belediyesi, belediyede bünyesinde yetkili sendika olan Tüm Yerel-Sen ile Sosyal Denge Sözleşmesi imzaladı. Üst limitten imzalanan sözleşmeye göre belediyede çalışan memurlar, brüt 8 bin 700 lira “sosyal denge” farkı alacaklar.

“VEREBİLECEĞİMİZİN EN ÜSTÜNÜ VERDİK”

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda, çalışanların da katıldığı imza töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Çalışma arkadaşlarımıza verebileceklerimizin en üst seviyesini verdik” dedi. Gürkan; “Gerek Tüm Yerel-Sen’de, gerek Birleşik Kamu-iş’te, Tüm Yerel Sen’in Disiplin Kurulunda Edirne Belediyesi’nin çalışanları var. Bu benim için onur verici, arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Brüt 8 bin 700 lira, net 7 bin 750 lira. 433 memurumuz yıllık 45 milyon lira bizim ölçeğimizde bir belediye için çok değil ama az da bir para değil. Çalışma arkadaşlarımıza verebileceklerimizin en üstünü, en tavanını vermekten vazgeçmedik. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

YILLIK 100 BİN LİRA DESTEK

İmza töreni öncesi konuşan Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Başkanı Mümin Tolgahan Arıcanlı ise, “Memur sendikalarının içinde tek toplu iş sözleşmesi veya hükümetin tabiriyle sosyal denge sözleşmesi imzalayabilen memur grubuyuz. Bu bizim için çok değerli. Aldığımız maaşın üstüne enflasyonda ekonomide eziliyoruz. Belediye Başkanlarımızın, yerel yöneticilerimizin, valilerimizin yapmış oldukları ekonomik desteklerle diğer memurların bir kademe daha üstüne geçiyoruz. 2013 yılında temsili bir rakamla sözleşme imzalamıştık. 2014 yılında başkanım tavan tutardan sosyal denge sözleşmemizi imzalamıştı. Üzerinden 10 yıl geçti tavan tutar üzerinden sosyal denge sözleşmesi alıyoruz. Bu gün imzalayacağımız tavan sözleşme de yaklaşık olarak yıllık 100 bin lira. Başkanımız en üst limitten ödeme yaparak enflasyona bizi ezdirmiyor. Başkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

“TÜİK’İN ENFLASYON RAKAMLARI GERÇEKÇİ DEĞİL”

Arıcanlı’nın konuşmasının ardından söz alan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu MYK Üyesi Mehmet Koç, 2023 yılında, Cumhuriyet tarihinde ilk defa memur maaşlarının asgari ücret seviyesine gerilediğini söyleyerek; “2024 yılında Merkez Bankası’nın bile yüzde 36 enflasyon beklediği ülkede bize layık görülen zam yüzde 15 + yüzde 10 olmuştur. Yüzde 50 zam algısı da enflasyon farkı da gerçekçi değildir. Zaten TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları da gerçekçi değildir. Edirne Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen ilk toplu sözleşmesini 2015 tarihinde yapmış ve bir yıl hariç en üst limitten sosyal denge tazminatı almışız. Hiçbir pazarlık yapmadan en üst seviyede toplu sözleşme yapmışız. Emekçinin ve emeğin yanında olan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

SENDİKA BAŞKANI TEŞEKKÜR ETTİ

Belediyenin imkanlarını zorlayarak hep çalışanın yanında olan Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkürler eden Birleşik Kamu-iş Konfederasyonu MYK üyesi ve Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı

Mücahit Dede ise “Bugün burada sosyal denge sözleşmesi yapıyoruz ama tamamen AKP iktidarının belli bir parasal zemine sıkıştırdığı bir değerlendirme üzerine ama biz emek mücadelesine başladığımız grevli toplu sözleşme kararlılığıyla yola çıkmıştık ve hala bu kararlılıkta ısrar ediyoruz. Belediyenin imkanlarını zorlayarak başkanımız hep çalışanlardan yana oldu. Teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Edirne Belediyesi adına Recep Gürkan ve sendika yetkilileri sosyal denge sözleşmesini imzaladılar ve tüm çalışanlarla birlikte fotoğraf çektirdiler.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.