Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SOL PARTİ ENEZ’DEN ZAMLARA TEPKİ

SOL Parti Enez İlçe Örgütü, Türkiye’de her geçen gün açıklanmaya devam eden zamlara karşı açıklama yaptı. Açıklamada zamların geri alınması talep edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2023 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2023 15:57
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
SOL PARTİ ENEZ’DEN ZAMLARA TEPKİ

SOL Parti Enez İlçe Örgütü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasında Türkiye’de her geçen gün açıklanmaya devam eden birçok üründeki zamlara tepki gösterdi. SOL Parti Başkanlar Üyesi Önder İşleyen’in de katıldığı basın açıklamasında, zamların geri alınması talep edildi.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen tarafından yapılan konuşmada, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin geride kaldığı hatırlatılırken; “Her tür hile, yalan ve manipülasyona başvurup seçimi kazanan iktidar, kendisini ülkenin tapusunu almış zannediyor. Okullarda tarikat egemenliği için planlanan ÇEDES bir yanda, Akbelen’de ve pek çok yerde yağmacı şirketlerin saldırıları bir yanda. Her gün gelen zamlar ve hayat pahalılığı bir yanda. Bütün bu saldırılara karşı haklarımız için birleşerek direnmeye kararlıyız. Bugün Enez’de bu iradeyi bir kez daha ortaya koyuyoruz. Bu iktidara karşı mücadele eden, bu ülkenin yürekli insanları umutsuzluğa kapılmasın” ifadelerini kullandı.

“KÖRFEZ’İN PARA BABALARINDAN PARA DİLENDİLER”

İşleyen, konuşmasında muhalefet partilerine de tepki göstererek; “Kişisel hırs ve ikbal peşinde koşan muhalefet partileri, gaflet ve teslimiyet içinde olabilirler. Ama Akbelen’de 7’den 70’e direnen ülkenin yurtseverleri de gösteriyor ki bu ülke sahipsiz değil. Devrimciler en zor koşullarda bu topraklarda mücadele etti, bugün de bu büyük kararlılıkla mücadele devam edecek. Seçimlerden önce meydan meydan ‘dış güçler’ mottolarını ortaya attılar. Seçimden sonra önce ABD ve NATO’ya teslim oldular. Ülkenin ekonomisini IMF programına demirlediler. Körfez’in kirli para babalarından para dilendiler. Bunun sonucu her gün yağan zamlar, hayat pahalılığı ve sefalettir. Kriz dedikleri yoksuldan, çalışandan, işçiden, köylüden alıp zenginin kasasını dolduran servet transferidir” dedi.

“HER ŞEY ÖZELLEŞTİRİLDİ”

Türkiye’de yurttaşların kazanılan haklarının ortadan kaldırıldığını söyleyen İşleyen; “Bütün kazanılmış haklarımız ortadan kaldırıldı. Eğitim paralı, sağlık paralı, her şey özelleştirildi. Toprağımızı üretemez, ürettiğimizden kazanamaz hale geldik. Bütün bunlar hepimizin her gün en derinden yaşadığı sorunlar. Asıl mesele bununla nasıl baş edeceğimiz. İşçisiyle, köylüsüyle bir araya gelip hakkımızı savunmazsak kimse bize haklarımızı bahşetmeyecek. Büyük bir cehalet ve sefalete sürüklenmiş bu ülke bir avuç haraminin, soyguncunun elinde 20 yıldır olduğu gibi parça parça, haraç mezat satılacak” sözlerine yer verdi.

“BİRLEŞMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

İşleyen, konuşmasının sonunda yurttaşlara da seslenerek; “Kazanma gücü örgütlü mücadelemizdedir. Halkın kendi güçlü kollarındadır. Bütün ülkemizin emekçilerine, işçilerine, yurtseverlerine çağrımızdır. Şimdi bu ülkede bir barikat var. Barikatın bir tarafında jandarmasıyla, polisiyle ülkenin değerlerini kendileri için çalan yağmacılar; barikatın bu tarafında ise bu kötülüğe karşı çıkan bu ülkenin onurlu, yürekli emekçi milyonları var. Bütün herkesi bu mücadelede birleşmeye çağırıyoruz” dedi. Eylemde İşleyen’in ardından SOL Parti Edirne İl Başkanı Nazım Türkoğlu da konuşma yaparak yurttaşlara seslendi.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.