Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“SÖĞÜTLÜK KENT ORMANI OLARAK AÇILMALI”

Söğütlük Doğal Kalsın Platformu Sözcüsü Ziya Gökerküçük, Vali Yunus Sezer’in Kent Ormanı ziyaretinde ‘Millet Bahçesi’ ifadesinin kullanılmasına cevap vererek; “Söğütlük Kent Ormanı olarak açılmalıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2023 12:06
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“SÖĞÜTLÜK KENT ORMANI OLARAK AÇILMALI”

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’de halk arasında Söğütlük olarak adlandırılan Edirne İzzet Arseven Kent Ormanı’nı ziyaret etti. Sezer’in ziyareti, Edirne Valiliği’nin resmi ‘Facebook’ hesabından duyurulurken ‘Millet Bahçesi’ ifadesi kullanıldı.

Valilikten yapılan açıklamada; “Valimiz Yunus Sezer, Millet Bahçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Vali Sezer, yapılan ağaç dikim, yeşil alan kazandırma, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarını yerinde görerek, bilgi aldı” sözlerine yer verildi.

Valilikten yapılan duyurunun ardından Söğütlük Doğal Kalsın Platformu Sözcüsü Ziya Gökerküçük, Batı Ekspres’e konuyla ilgili açıklama yaptı. Edirne Valiliği’nin duyurusunda ‘Millet Bahçesi’ ifadesinin kullanılmasına cevap veren Gökerküçük, projenin hukuken durdurulduğunu söyledi.

“MİLLET BAHÇESİ PROJESİ HUKUKEN DURDURULDU”

Gökerküçük, Söğütlük’ün Kent Ormanı ve Taşkın Ormanı gibi bilimsel adlarla anılacağını söyleyerek; “Ayrıca anılarımızı hafızalarımızdan kimse silemeyecektir. Meriç projeleri ile ilgilenen ve bunları hayata geçirmekle mükellef olan idarecilerimiz bu alana dair bilgileri nedense kentliden değil de alt birimlerden alıyor. Söğütlük’ü kentliden dinlemeyen idareci, hukuken durdurulan millet bahçesi projesi yerine ‘Millet bahçesi’ diyebiliyor. Sayın Valinin Söğütlük Kent Ormanı gezisinde millet bahçesi adını kullanmasını bu nedenle bilgi eksikliği olarak düşünüyorum” dedi.

“HUKUKİ SÜREÇ TAMAMLANMADI”

İzzet Arseven Kent Ormanı’nın millet bahçesine dönüştürülmesine karşı vatandaşlar tarafından başlatılan hukuki sürecin devam ettiğine dikkat çeken Gökerküçük; “Henüz hukuk sürecinin tamamlanmadığı sahada millet bahçesi projesi veya yeni projelere dair bir durum yaşanıyor ise bu önce il mülki amirini bağlar. Hukuki süreç yani Danıştay’dan yeni bir karar geldi ise bizim, kentlinin haberi yok demektir” ifadelerine yer verdi.

“SÖĞÜTLÜK KENTLİNİN KULLANIMINA AÇILMALI”

Gökerküçük, İzzet Arseven Kent Ormanı’nın Edirnelilerin kullanımına açılması gerektiğini belirterek; “Edirne projeleri olan beton ve elektrik tesisi gibi Söğütlük de hukukun dediği gibi kentliden yana kentlinin kullanımına açılmalıdır. Meriç kıyıları da tesislerle değil; yaşam alanları ile donatılmalıdır. Söğütlük de acilen güvenli ve sağlıklı bir halde kamusal hizmetin sunulduğu bir yaşam alanına Söğütlük Kent Ormanı olarak açılmalıdır. Millet bahçeleri, kentin yeşil yaşam alanları bulunmayan yeni yerleşim bölgelerine yapılmalıdır” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.