Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Söğütlük bu ay içinde tamamlanacak

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’de devam eden projelerle ilgili konuştu. Söğütlük projesine de değinen Sezer, mahkeme sürecinden önce başlanan işlerin tamamlanmasını istediğini belirtti. Sezer “Bu ay içerisinde oranın ihale işlemleri tamamlanarak burayı bitirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 19:42
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Söğütlük bu ay içinde tamamlanacak

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’de devam eden projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bu ay içerisinde ihale edilecek işlere yapım ve tadilat işlerine değinen Sezer, “Keşan Yeni Mahalle Fen Lisesi yapım işi, Edirne’de de yeni yerleşim yerinde 24 derslikli okulla ilgili olarak proje çalışmaları hazırlandı. Yeriyle ilgili işlemler de tamamlandıktan sonra ihaleye çıkacağız. Bu ay ihale olacak işler olarak; Esetçe İlkokulu, Trakya Birlik, İpsala 16 derslikli Anadolu Lisesi, Tekel binaları dediğimiz Edirne Lisesi’ndeki restorasyon işi, Havsa Canlı Hayvan Pazarı, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ana ve ek hizmet binası, Enez Hükümet Konağı, Manyas Karakolu, Musabeyli Mesire Alanı ve Olimpiyat Konağı bu ay içerisinde yapacağımız ihaleler” dedi.

ENERJİ SANTRALİNE ÜÇLÜ KONTROL MEKANİZMASI

Meriç Nehri’nde yapımı revize edilen enerji santrali hakkında da bildiler veren Sezer; “Şu an yapım işi devam ediyor. DSİ’nin kontrolünde devam ettiriyoruz. 3 tane kontrol mekanizması var burada. Birincisi, Üniversite, Özel İdare ve DSİ’den kurduğumuz bir kontrol mekanizması var. İkincisi DSİ Genel Müdürlüğü’nün akredite ettiği bir müşavirlik firmasından müşavirlik hizmeti alındı. Üçüncüsü de kurumsal olarak bizim yapmış olduğumuz bir kontrol mekanizması var. Burada yapım işi devam ediyor. Tekrar aynı sıkıntılarla karşılaşmamak için proje revizyonu yapıldı ve fore kazık sistemine geçildi. Şu an yüzde 80 aşamasına gelinmiş durumda. Bir aksilik olmazsa bir ay içerisinde tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Hızlı tren çalışmalarının Edirne etabının Haziran ayına kadar bitmesini beklediklerini belirten Vali Sezer; “En azından fiziki olarak Edirne bölümünün bitmesini istiyoruz. Özellikle Saraçlar Caddesi’nin alt kısmındaki inşaat görüntüsünün yaz aylarına kadar bitmesi, yaz aylarında oluşacak trafiği rahatlatacaktır” dedi.

SÖĞÜTLÜK KALDIĞI YERDEN DEVAM

Söğütlük’le ilgili mahkeme sürecinden önce başlanmış işlerin kaybolmaması için bitirilmesini istediğini söyleyen Vali Sezer, “Burasıyla ilgili benden önce bir ihale yapılmış. Burası dava konusu olmuş ve ihale iptal edilmiş. Biz geldikten sonra da en azından yarım kalan işleri tamamlayın, yapılan işler zayi olmasın diye bir tavsiye sürecini yürüttük. Ağaçlar kurumasın, çimler yapılmış, seyir alanları, çim sahalar oluşturulmuş. Bunların kurumaması için aynı şekilde yürüyüş yolları için kum dökülmüş bunları bir önceki ihale kapsamında tamamlattırdık. İhale tavsiye edildi ve hem Orman Genel Müdürlüğü, hem de mahkeme kararları neticesinde proje yeniden revize edildi. Bu ay içerisinde oranın ihale işlemleri tamamlanarak kaldığı yerden tamamlanacak. Taşkın alanları belki uzayabilir ama iç kısımları ihale yapıldıktan kısa bir süre içinde tamamlamayı düşünüyoruz ve belki kısmi olarak burası açılabilir. Söğütlük’te şu an 8 km’lik yürüyüş ve bisiklet parkur alanı yapılmış durumda. Hem gençler için, hem çocuklar için, hem engelliler için macera parkları ve oyun alanları oluşturulmuş durumda. Yine piknik alanları şu anda hazır. Binlerce piknik masasından kameriyeye kadar kullanıma hazır durumda” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK  

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.