Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soğuk hava balık tezgahlarını da vurdu

Edirne’de etkili olan soğuk hava balık tezgahlarını da vurdu. Hamsinin kilosu 150 liraya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2024 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2024 16:05
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Soğuk hava balık tezgahlarını da vurdu

Edirne’de son günlerde sıcaklıkların düşmesi ile soğuk hava etkisini gösteriyor. Özellikle denizlerde görülen şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle balıkçılık faaliyetleri olumsuz etkilendi. Bu da balık fiyatlarının hızla yükselmesine sebep oldu. Vatandaşlar arasında popüler olan ve geçtiğimiz haftalarda kilosu 25 lira olan hamsi, şu anda 150 liraya kadar çıktı.

Edirne'deki balıkçı esnafından Remzi Memo, yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle teknelerin denize açılamadığını ve bu durumun balık arzını azalttığını ifade etti. Balık olmadığı için talebin karşılanamadığı bir dönemde, balık fiyatlarının kaçınılmaz bir şekilde arttığını vurgulayan Memo, özellikle hamsinin kilosunun 150 liranın üzerine çıkmayacağını tahmin ettiğini belirtti.

“BALIK OLMAYINCA FİYATLAR YÜKSELDİ”

Fırtınanın balık tezgâhlarını olumsuz anlamda etkilediğini belirten Memo; “Olumsuz hava koşullarından dolayı büyük tekneler açılamadı. Geçenlerde kilosu 25 liraya kadar düşen hamsinin kilosu 150 liraya çıktı. Balık olmayınca da mecbur fiyatlar yükselmeye başladı. Hamsi 150 liranın üstünü görmez. Balık tezgahlara az geliyor. Havaların düzelmesi ile daha çok gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Balık fiyatlarının artması sadece balıkçı esnafını değil, aynı zamanda tüketicileri de etkilemeye devam ediyor. Soğuk hava koşullarının etkisi altında, balık fiyatlarının ne zaman normale döneceği ise merak konusu oldu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.