Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Siyasetin hiçbir tarafına oturtulacak cümle değil”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP’nin seçim startı verdiği programdaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Hizmet istiyorsanız bize oy verin’ sözlerini hatırlatarak; “Siyasetin hiçbir tarafına oturtulacak bir cümle değildir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 14:43
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“Siyasetin hiçbir tarafına oturtulacak cümle değil”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan adayı Av. Filiz Gencan Akın’ın seçim çalışmalarını başlattığı Atatürk anıtındaki programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmalarındaki sözlerine dikkat çekti.

Gürkan, konuşmasında ayrıca 10 yıllık Edirne Belediye Başkanlığı görevinde hükümetten hibe görmediğini belirtirken; Edirnelilere de kentin yaşam kültürü ile ilgili seslendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SÖZLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına dikkat çeken Gürkan; “Sevgili hemşerilerim Edirnelilere şunu söylemek isterim; bugün Sayın Cumhurbaşkanının çıkıp çeşitli yerlerde, çeşitli konuşmalarında ‘Hizmet istiyorsanız bize oy verin’ demesi, gerçekten siyasetin hiçbir tarafına oturtulacak bir cümle değildir. 10 yıllık belediye başkanlığım döneminde bir kez dahi merkezi idareden bir hibe görmedim, bir projem hemen kabul edilmedi. Mücadele ettik, bırakmadık. Önümüze konulan engellerin kimi zaman yanından, kimi zaman üstünden atlayarak geçtik. Bazen de ezerek geçtik. Ama ne çalışanlarımızı, ne Edirnelileri hiç mağdur etmedik. Sıkıntılar olur mu? Olur. Yollar bozuktur, yapılır. Sular kesilir, çözülür” ifadelerini kullandı.

“YAŞAM KÜLTÜRÜ DEĞİŞİRSE HİÇBİR PROJEYLE GERİ GETİREMEZSİNİZ”

Gürkan, Edirne halkına seslenirken; “Edirneliler şunu unutmasın; Edirnelilerin binlerce yıllık yaşam kültürü değişirse onu bir daha hiçbir projeyle, hiçbir ekonomik güçle geri getiremezsiniz. O yüzden sonuna kadar tam bağımsız, antiemperyalist, özgür, çağdaş, aydın bir Edirne için oylarınızı Filiz kardeşime ve CHP’ye istiyoruz. Eminim ki halkımızın bugüne kadar olduğu gibi yine o güçlü, muhteşem desteğiyle gönderimizde 10 yıldır çekili olan CHP’mizin bayrağı, yine Edirne Belediyesi’nin gönderinde anlı, şanlı bir şekilde dalgalanmaya devam edecektir. Şimdiden hepimize kolaylıklar diliyorum. Sevgili Filiz, yolun açık olsun, yolumuz açık olsun. Başarılarımız daim olsun” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.