Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şırnaklı Youtuber Kırkpınar’da

Şırnak’tan otostop çekerek ve çadırda kalarak başladığı Türkiye turunda Edirne’ye gelen Youtuber Fuat Diri, 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne tesadüfen gelmenin mutluluğunu yaşıyor. Daha önce güreşleri hiç izlemediğini dile getiren Diri, “Güreşleri canlı bir şekilde görmek beni çok heyecanlandırdı. Tarif edilemez bir duygu” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 11:44
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Şırnaklı Youtuber Kırkpınar’da

Şırnak’tan otostop çekerek ve çadırda kalarak Youtuber Fuat Diri (29) 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni ilk defa izlemenin heyecanını yaşıyor. İlk defa güreşleri izleyen Diri, güreşleri izlerken çok heyecanlandığını aktardı. Edirne’yi çok sevdiğini ifade eden Diri, “Edirne’yi çok sevdim. Osmanlı'nın başkenti ve pehlivanların başkentiymiş. Her yer tarihi yapılarla dolu. Güreşten sonra onları görmek için anlatmak için can atıyorum” ifadelerine yer verdi.

“CANLI BİR ŞEKİLDE GÖRMEK BENİ HEYECANLANDIRDI”

Diri “Ben otostopla ve çadırda kalarak Türkiye'yi geziyorum. Şu anda Türkiye turundayım. Tura 3 ay önce Şırnak'tan başladım. Edirne’ye gelirken 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin olduğunu bilmiyordum. Tesadüfen denk geldim. Bu yüzden çok mutluyum. Ben içerik üreticisiyim. Edirne'deki ilk izlenimim gerçekten çok hoş, çok güzel. İnsanları çok cana yakın, çok sıcak kanlı geldi bana. Ben bu geleneği bilmiyordum. Güreşler 663 yıldır yapılıyormuş. Ben hep videoları görüyordum veya televizyondan izliyordum. Güreşleri canlı bir şekilde görmek beni çok heyecanlandırdı. Böyle bir etkinliğe denk gelmem de çok hoş, çok güzel. Tarif edilemez bir duygu. Edirne'de çok güzel buldum. Edirne’yi çok sevdim. Osmanlı'nın başkenti ve pehlivanların başkentiymiş. Osmanlı'nın başkenti. Her yer tarihi yapılarla dolu. Mimar Sinan'ın eserleriyle dolu. Güreşten sonra onları görmek için anlatmak için can atıyorum. Ben Youtuberım. Kanalıma içerikler üretiyorum. İnsanlara dilimin döndüğü kadar anlatmaya çalışıyorum ve bundan mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.