Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sezer’den yol-su-elektrik açıklaması

Edirne Valisi Yunus Sezer, köylerde içme suyu sıkıntısı yaşayan yer kalmayacağını söyledi. Sezer, sulama problemlerinin de Mayıs ayına kadar çözüleceğini belirtirken; 2024 programında 150 kilometre sıcak asfalt yol olduğunu açıkladı. Sezer, enerjide ise güneş enerji sistemine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 16:31
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Sezer’den yol-su-elektrik açıklaması

Edirne Valisi Yunus Sezer, İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Nedret Akbulut ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Şenol Kılıç tarafından karşılanan Vali Sezer, Meclis üyeleri ile bir araya geldi.

İl Özel İdaresi kurum müdürlerinin de katıldığı ziyarette konuşan Meclis Başkanı Geçmiş, Vali Sezer’e ziyareti nedeniyle teşekkür ederek; “Meclisimiz olarak bizi onurlandırdınız. Biz de bir saat önce sizin köylü vatandaşlarımız ve meclis üyelerimizle hazırladığınız 2024 yatırım programı ile taslak bütçeyi görüşerek karara bağladık. Bu karar neticesinde uygulamayı siz değerli valimizin emrine amade ettik. 2024 yılında tahsisli ödeneklerle birlikte 1 milyar 22 milyon TL’lik bütçemizin Edirne halkına hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.

“MECLİSİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Geçmiş’in konuşmasının ardından ziyarette açıklama yapan Vali Sezer, 2024 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dilerken; “2023 yılında yapılan ve 2024 yılında yapacağımız çalışmalardan dolayı başta Meclis Başkanımız olmak üzere Meclis Üyelerimizin hepsini tebrik ediyorum. Güzel ve özverili bir çalışma ortaya koydular. Meclis’te kararlar alınıyor ama İl Özel İdare’miz de yoğun bir şekilde sahada çalışmalarını yürütüyorlar. Bunun da çok güzel geri dönüşlerini alıyoruz” dedi.

“ALINAN TALEPLERİN TAMAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Edirne Valiliği görevine 3 ay önce başladığını hatırlatan Sezer; “3 ay içerisinde 2 defa ilçelerimizi gezme imkânım oldu. İlk ziyaretimde muhtarlarımız, il genel meclisi üyelerimiz ve belediye başkanlarımızla bir araya gelerek, ilimizle ilgili yapılması gereken işlerin hem talebini aldık, hem de planlamasını yaptık. Sadece İl Özel İdaresi değil, diğer kurumlarımız da bu işin içerisindeydi. Geldiğimiz noktada yüzde 90 oranında alınan taleplerin tamamının gerçekleştirildiğini gördük. Köy muhtarlarımızda müthiş bir memnuniyet var. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

“EDİRNE 5 YIL İÇİNDE ÇOK FARKLI YERLERE GELECEK”

Bütçe hazırlanırken 3 temel konunun çok önemli olduğunu vurgulayan Sezer; “İlçelerde bizzat yerinde görerek talepler aldık. Bütçenin temelinde şu var; birincisi ilimiz bir tarım şehridir. Yoğun bir şekilde tarım yapılıyor. Tarımın güçlendirilmesi adına neler yapılabileceğini değerlendirme imkanı bulduk. İkincisi; artık burası belirli temel konuları geride bırakarak büyük projelere adım atmak mecburiyetinde olan bir ildir. Edirne, 5 yıl içerisinde çok farklı yerlere gelecektir. Hem tarımda, hem sanayide, hem de ulaşımda Türkiye’nin kilit illerinden biridir. Ama bu önemli görevini bir üst noktaya taşıyacaktır. Bizim artık belirli konuları geride bırakmamız gerekir. Bunlardan birincisi de içme suyu konusudur” dedi.

İÇME SUYU SIKINTISI ÇEKEN KÖY KALMAYACAK

Sezer, Edirne’de içme suyu sıkıntısı çeken köyün olmaması gerektiğini belirterek; “Şu anda köylerimizde içme suyu sıkıntısı yok gibi. Olanların tamamı da bu süreç içerisinde çözüldü. Özellikle Keşan, Uzunköprü ve Enez’de yaz ayları ile çok fazla nüfus var. Orada içme suyu yetersizliği var. Bu yetersiz alanlarla ilgili olarak da ne çalışma gerekiyorsa yapalım. Köylerimizde yaşayan hiçbir vatandaşımızın, ‘Ben içme suyu yönünden sıkıntı çekiyorum’ dememesi lazım. Bununla ilgili planlarımızı yaptık. İlave kaynak gerekiyorsa ilave kaynak, ilave kuyu kurulacaksa ilave kuyu. Bunda da hiçbir maliyet gözetilmiyor. Çünkü su çok insanı bir ihtiyaçtır. Bununla ilgili olarak vatandaşlarımızı sınav etmememiz lazım. Bu bütçede gereken adımların tamamı atılmıştır” ifadelerine yer verdi.

“2024 İÇİN 150 KİLOMETRE SICAK ASFALT KOYDUK”

Birinci kat ve ikinci kat sathi kaplama asfaltın ömrünün 3-4 yıl olduğuna dikkat çeken Sezer; “Yaparken bir memnuniyet var. Fakat yapıldıktan sonra bunların bozulmasından kaynaklanan bir memnuniyetsizlik söz konusu oluyor. Burada da önemli bir adım attık. Asfalt plent tesisinin kurulmasıyla beraber sıcak asfalt çalışmalarına hız verdik. Bu sene sonuna kadar fırsat verdiği ölçekte yapılıyor. 25 kilometreyi tamamlamayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl için de 150 kilometre sıcak asfalt koyduk. Bu da Edirne tarihinde köylerde yapılan sıcak asfaltın yaklaşık 10 katı diyebiliriz. Belli yerlerde soğuk asfalt da yapacağız ama o daha çok geçen yılların devamı olacak. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Edirne’deki yol iyileştirme problemini geride bırakmayı istiyoruz. Bu sene grup yollarını yapacağız. Seneye yine grup yolları başta olmak üzere nüfus yoğunluğu ve trafiği fazla olan köylerimizi asfalt yapacağız. Sonraki aşamada da diğer köylerimiz olmak üzere 3 aşamalı plan çerçevesinde yol problemini kırsal alanda gündemimizden çıkartmak istiyoruz” dedi.

SULAMA PROJELERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Sezer, konuşmasında tarımda sulama projelerine de dikkat çekerek; “Sulama konusunda DSİ’nin önemli projeleri var. Bunlardan bazıları yarım kalmış. Bazılarında imalat yönünden eksiklerimiz var. Bunları da DSİ Genel Müdürümüz ve Müdür Yardımcımız buraya gelerek bizzat yerinde gördüler. Eksik kalan kısımlarla ilgili yerinde inceleme yaparak, kooperatiflerimiz, birliklerimiz ve muhtarlarımız ile bir araya geldiler. Burada da önemli atılımlarımız var. Bunları da tamamlamak için şu anda yoğun bir çalışma var. Bunun, Özel İdare’yi ilgilendiren boyutu da tarım ili olmamız ve tarıma önem vermemizdir. Dolayısıyla bir karış bile olsa sulanabilecek bir yer varsa ve bunun için bir yatırım gerekiyorsa, bunu önceliklendiriyoruz. Bu noktada da ilçemizden gelen taleplerin tamamını değerlendirdik. Sulama suyu ile ilgili göletlerin tadilatı, temizlenmesi, kanalların bakımı, kooperatiflerimize destek verilmesi yönünde gelen taleplerin tamamını gündemimize aldık ve değerlendirdik. 2024 yılında da bu sene yapamadıklarımızı programa aldık. Onları da gerçekleştireceğiz” sözlerine yer verdi.

“GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ PLANLARI YAPILDI”

Enerji konusu ile ilgili de konuşan Sezer; “İçme suları sondajla çıkarılıyor, bazen de terfili sistemler var. Sulama suyunda da böyle. Bu sene enerji konusunda da özellikle güneş enerjisi sisteminin kullanımı noktasında yatırım programımızda planlamalar yapıldı. Burada öncelik, yoğun enerjinin tüketildiği grup köylerinde vatandaşımızın üzerindeki yükü azaltmak adına enerji projelerini gündemimize aldık. Uzunköprü’de Hamidiye grup köylerinde hem şebekenin tamamını yenileyeceğiz, hem de güneş enerji sistemine kavuşturacağız. Bu da yıllardır kangren olmuş problemlerden bir tanesiydi. Bu sene onu da çözeceğiz” dedi.

“İÇME SUYU VE SULAMA MAYIS’A KADAR TAMAMLANACAK”

Sezer, yol dışında içme suyu ve sulama ile ilgili konuların Mayıs ayına kadar tamamlanacağını söylerken; “Çünkü Mayıs ayından sonra köylerde bir nüfus yoğunluğu oluyor. Tarımla ilgili sulama da bu dönemde başlıyor. Bu döneme kadar ihaleleri tamamlanıp faaliyete geçirilecek konular. 2024 yılı bütçemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.