Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEZER’DEN MUSABEYLİ KORUSU MÜJDESİ

Edirne Valisi Yunus Sezer 11 Kasım Ağaç Bayramında Musabeyli korusu müjdesi verdi. Vali Sezer, ilkbahara kadar Musabeyli korusunun projelendirilerek Edirnelilerin hizmetine sunulacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2023 14:41
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
SEZER’DEN MUSABEYLİ KORUSU MÜJDESİ

11 Kasım Ağaç Bayramı dolayısıyla 81 ilde ve ilçelerde eş zamanlı gerçekleştirilen, 100’üncü Yıl Ormanları oluşturma projesi kapsamında fidan dikme etkinliğinde konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Musabeyli korusu hakkında Edirnelilere müjde verdi.

Musabeyli korusunun projelendirilerek Türkiye’de örnek bir koru ve mesire alanı oluşturulacağını söyledi. Vali Sezer; “Bugün 81 ilimizde ve ilçelerimizde ağaçlandırma bayramı yapıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına da denk geldi. Bizim açımızdan çok anlamlı bir gün. Bugün Edirne’de hem sivil toplum kuruluşlarımızın hem de öğrencilerimizin katılımıyla Musabeyli köyümüzde bu töreni Türkiye’yle aynı anda icra ediyoruz. Dikilen ağaçların büyüdüğünü biz görürüz, çocuklarımız görür ama toprağa bırakacağımız en büyük emanetlerden bir tanesi bu. Bu açıdan emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bugün Musabeyli korusundayız. Malumunuz burada bir mesire alanımız var. Ormanın da gelişim planını çizdik, netleştirdik. Buranın da projelendirilerek Edirneli hemşerilerimizin kullanımına sunacağız. İlkbaharla birlikte hem kamp alanlarıyla hem de mesire alanlarıyla, piknik alanlarıyla, belki Türkiye’deki örnek korulardan, örnek mesire alanlarından bir tanesi olacak. Bir taraftan da millet bahçesi devam ediyor. Orayla ilgili de proje revizyonlarıyla beraber önümüzdeki yılın ilk dönemlerinde tamamlanması planlanıyor. İlimizde vatandaşlarımızın gidip yürüyüş yapabilecekleri, bisiklete binebilecekleri, piknik yapabilecekleri, kamp yapabilecekleri çok önemli 2 tane alanı 2024 yılına inşallah hazırlamış olacağız” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.