Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serinikli, “Türkiye'de Kadın Girişimciliği” Paneline Davet Edildi

İstanbul Rumeli Üniversitesi tarafından kadın girişimciliğinin önemini vurgulamak ve bu alandaki farkındalığı artırmak için "Türkiye'de Kadın Girişimciliği" konulu panel düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
Serinikli, “Türkiye'de Kadın Girişimciliği” Paneline Davet Edildi

Panelde konuşmacı olarak Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nilüfer Serinikli, AK Parti Sakarya Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı N. Hilal Balcı yer aldı.

Doç. Dr. Nilüfer Serinikli konuşmasında, kadın girişimciliğinin sürdürülebilir kalkınma ve toplumsal refah için hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Ekonomik bağımsızlık ve toplumsal kalkınma açısından kadın girişimcilerin çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Serinikli, finansman eksikliği, eğitim ve deneyim yetersizliği, toplumsal ve kültürel engeller gibi faktörlerin kadın girişimcilerin önünde engel teşkil etiğini vurguladı. Bu zorlukların üstesinden gelebilmek için kadın girişimcilerin desteklenmesi, eğitilmesi ve teşvik edilmesi gerektiğini belirten Serinikli, kadınların ekonomik güçlenmesinde kooperatiflerin önemli bir rol oynadığını, özellikle kadınlar tarafından kurulan ve yönetilen kooperatiflerin kadınların ekonomik güçlerini artırdığını ve kadınlara istihdam yarattığını belirtti. Ayrıca, kadın kooperatiflerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesinin kadın girişimciliğinin güçlenmesine ve toplumsal kalkınmanın hızlanmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.