Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şenel; "2 Başpehlivanımız Katılamayacak"

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Yağlı Güreş Merkez Hakem Komitesi Sekreteri Metin Şenel, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne pehlivanların saat 12.00'ye kadar kayıt yaptıracağını söylerken; biri ilk 32'de, diğeri ön elemede olan 2 başpehlivanın Kırkpınar'a katılamayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 09:54
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Şenel; "2 Başpehlivanımız Katılamayacak"

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Yağlı Güreş Merkez Hakem Komitesi Sekreteri Metin Şenel, Edirne'de pehlivan kayıtları başlayan 663'üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili açıklama yaptı.

Şenel, başpehlivan ön elemeleri ve eşleşmeleri ile ilgili bilgi verirken; Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne kayıt yaptıran pehlivan sayısının belli olacağı saati açıkladı. Şener, ayrıca ön elemeye katılacak 1 başpehlivan ile ilk 32 içinde yer alan 1 başpehlivanın da çeşitli nedenlerle Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılamayacağını söyledi.

"40 BAŞPEHLİVANIMIZ KOL BAĞLAYACAK"

Şenel, CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'ne dikkat çekerek; "Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş'in federasyon başkanı olması itibariyle CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi oluşturuldu. 2023 yılında yapılan 7 organizasyondan sonra 2024 yılındaki 663'üncü tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılım hakkı elde eden sporcular burada güreşecek. Bu anlamda 852 pehlivanımızın güreşme hakkı doğdu. Başpehlivanlık kategorisinde 32 başpehlivanımız ligden direkt katılım sağladı. 8 başpehlivanımız da bugünkü ön elemeden katılacak. Cumartesi günü 40 başpehlivanımız sahada kol bağlayacak" ifadelerini kullandı.

"KURA DEĞİŞİKLİKLERİ VAR"

Lig ile birlikte kura sisteminde değişiklikler oluştuğunu belirten Şenel; "Ligin getirdiği kura sistemiyle birlikte kura değişiklikleri var. Ön elemeden gelen 8 başpehlivanımız, 32 başpehlivanımızın üçüncü torbadaki, 24 ile 32 arasındaki başpehlivanlarla karşılıklı eşleşme yapıp, oradaki kalan 8 ile toplamda 32 başpehlivanımız kalacak. Birinci torba dördüncü torbayla, ikinci torba da üçüncü torbayla eşleşme yapıp, kalan 16 da karışık kura sistemiyle Pazar gününe 8 başpehlivanımız kalarak devam edecek" dedi.

2 BAŞPEHLİVAN KATILAMAYACAK

Şenel, pehlivan kayıt sisteminin açık olduğunu söyleyerek; "Şu anda kayıt sistemimiz açık. Saat 12.00'ye kadar kayıtlarını yaptıracaklar. Saat 12.00 itibariyle kaç başpehlivanımızın kayıt yaptırdığı belli olacak. Ama çoğu katılım olacak. Şu anda 32'de Özkan Yılmaz bir sakatlık geçirdiği için katılamıyor. Ön elemedeki 33'üncü sıradaki başpehlivan 32'nci sıraya kaydırıldı ve ön elemeye katılmayacak. Geriye kalan 28 başpehlivanımız var. 28 başpehlivanın içinden de bir başpehlivanımız katılamayacak. Geriye kalanların katılımını bekliyoruz. Kaç kişinin katılacağı hayırlısıyla saat 12.00'de belli olacak" sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.