Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞEN: EDİRNE’Yİ ALMAYA GELDİK

Edirne’de 2023 Şehir Buluşmaları Kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Trabzon Milletvekili Mustafa Şen AK Parti Edirne İl Başkanlığında partililer ile buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2023 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2023 15:49
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
ŞEN: EDİRNE’Yİ ALMAYA GELDİK

Şen, “Kendimize bir söz verelim. Bugün şöyle bir söz verelim. Edirne’yi almaya geldik” dedi.

Edirne’de 2023 Şehir Buluşmaları Kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Trabzon Milletvekili Mustafa Şen AK Parti Edirne İl Başkanlığında partililer ile buluşarak değerlendirmelerde bulundu. Edirne ve Türkiye’nin gündeminin konuşulduğu buluşmada katılım yoğun olarak gerçekleşti. Edirne’de bulunmaktan mutlu olduğuna değinen Şen “Edirne’de bulunmak benim için mutluluk verici. Burası bambaşka bir yer. Fakat Edirne bambaşkalığına layık bir şekilde yönetilemiyor” ifadelerine yer verdi.

“2019’DA KAYBETTİĞİMİZ YERLERİ GERİ ALACAĞIZ”

2019 yılında gerçekleşen seçimde kaybedilen yerleri geri alacaklarına değinen Şen, Edirne’de bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi. Şen Edirne’nin bambaşka bir yer olduğunu ancak bambaşkalığına layık bir şekilde yönetilemediğini belirterek “Bunun da sırası gelmiştir diye düşünüyorum. Her hafta bu şekilde çalışmalar yapıyoruz. Sizlerden bir ricam var. Edirne’yi bu muhalefete bırakmayacağız. Yapamıyorlar, yönetemiyorlar. Ben İstanbul’da yaşadım yıllardır. Bizim zamanımızdaki İstanbul durduruldu. 4,5 yıl içerisinde İstanbul’da sıfırdan yaptıkları hiçbir proje yok. Bizim projelerimizi durduradurdular. Yüzde 50-80 arasında tamamlanmış projeler durduruldu. Bitmiş açılışını yapmadığımız projeler vardı, onları da durdurdular. Ve dahasını da söylemek isterim ki, bütün bunlar durdurulup bir süre sonra kendileri yapıyormuşlar gibi gösterdiler. Sonra da açıklamalarda ‘söz verdik, yaptık’ gibi açıklamalarda bulundular. Dahası da var. Bizim açılışını yaptığımız yerlerin açılışını, biz yaptık diyerek yeniden açtılar. Burada da var, diğer şehirlerde de öyle. 2019’da milletimiz öyle karar verdi, onların kararları bizim başımızın tacıdır. Ama 2019’da kaybettiğimiz yerleri geri alacağız. Öncelikle birbirimize söz verelim. ‘Bu şehirler geri alınacak, başta İstanbul olmak üzere.’ Sonra diğer bazı şehirlerimiz var onlar tarafından yönetiliyor. Onlara da yazık edilmektedir” dedi.

“DAHA ÇOK GÖNÜLE GİRECEĞİZ VE ORADA KALACAĞIZ”

AK Parti belediyeciliğinin gönül belediyeciliği olduğunu kaydeden Şen; “Rakamlardan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak, Edirne’de 40-44 küsur diye hatırlıyorum buradaki 2019 seçimlerini. Biz 41 küsur oy aldık ve arada 3-4 puan var. Bu da 3-4 bin kişiye tekabül ediyor. Böl ikiye, bir kişi ekle seçim senin. Bu nasıl oluyor diye insanın kendisine sorası geliyor ama milletimiz öyle karar vermiş. Milletimizin kararları başımızın üstünde. Fakat benim milletime ‘bu sefer daha çok çalışacağız’ diyoruz. Demek ki sıkmamız gereken daha fazla el varmış, girmemiz gereken gönüller, çalmamız gereken kapılar varmış. Şimdi ne yapacağız? Daha çok el sıkacağız, daha çok gönle gireceğiz ve o gönülde kalacağız. Biz 2019’da bizim belediyeciliğimiz gönül belediyeciliği dedik ve Bunları yaptıktan sonra seçimleri alırız” ifadelerine yer verdi.

“YÖNETEMİYORLAR”

Muhalefetin aldığı şehirleri yönetemediğini belirten Şen daha sonra şöyle konuştu; “Bizim yönetmediğimiz şehirlere gidip baktığımızda görüyoruz, yapmıyorlar, muhalefet yapsın tamam ama yapmıyorlar. Milletimiz onlar yönetsin diyorsa, yönetsin ama yönetmiyorlar. Şehirlerimizi tertemiz yapmıyorlar. Şehirlerimizi çiçeklere boğmuyorlar. Sadece şehirlerde olan belediye işlerinde değil. Doğalgaz bulduk diyoruz, havaya uçması gerekirken dalga geçiyorlar.  Petrol bulduk diyoruz, yalan söylüyorsunuz diyorlar. TOGG yapıyoruz, o maket diyorlar. İHA ve SİHA yapıyoruz, onlar içinde uçak değil kalorifer peteği demişlerdi.”

“KENDİMİZE SÖZ VERELİM”

Seçim konusuna değinen Şen; “Bugün şöyle bir söz verelim. Edirne’yi almaya geldik. Edirne zaten bizim ve hep öyle kalacak. Belediyeyi ve yerel yönetimleri, milletimizin teveccühü ile almaya geldik diyelim, birbirimize söz verelim ve sandıklara geçelim. Her sandıkta 9 kişi olmalı. Ana kademede 3, kadın kollarında 3, gençlik kollarında 3 kişi olmalı. Bu sayılar tamamı? Başkanım tamam dedi. Bazen aradığımda eksik çıkıyor. Bu sandıklarda sayıların tamam olması gerekiyor. Teşkilat ilkeler ile yönetilir. Bir ilkemiz de sandıktır. Bunu yapacağız. Bu seçimi sandıklar belirliyor. Sandıklarda bir kişi bile boş olmayacak. Bir sandık görevlisi orada yoksa hiçbir görevli sandıklarda yok demektir” diye konuştu

“PROJELER DEVAM EDİYOR”

Konuşmasına Edirne’deki birçok projelerin devam ettiğinin altını çizerek başlayan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ise “Tarım Edirne’de stratejik anlamda ilimizin potansiyelini birinci derecede önde tutan bir ürün ve 2022 rakamlarına göre Türkiye ikincisiyiz. Yaklaşık 2022’de Türkiye ekonomisine 15 milyar civarında bir destek veren ilimiz inşallah 2023’te yapmış olduğumuz yeni yatırım projeleriyle Türkiye’de kişi başına düşen milli gelirde birinci sıra olma yolunda hızlı ilerliyor. Sulanabilir arazilerimizi bu yol 10 bin dekar daha arttırarak Çömlekköy Barajı ile birlikte ilimizi tarım anlamında birinci sıraya taşımanın hedefi ve gayreti içerisindeyiz. Hamzadere, Çakmak, Meriç çok hızla ilerlerken önümüzdeki dönem inşallah Çömlekköy Barajı’yla da ilimizde insanlarımızı direkt etkileyecek sulama yöntemiyle ilimizde tarımı daha da iyi noktalara getirmeyi hedefliyoruz. İlimizin makro projelerinden bir tanesi de hızlı tren projemiz. Hızlı tren projemiz de inşallah bu taraftaki çalışmaları çok hızla ilerliyor. İlin potansiyelini İstanbul ve Edirne’yi çok daha ulaşılabilir noktaya getireceği 1 saat 15 dakikaya çekerek Edirne’nin bugün ki yapısına çok daha iyi bir ivme kazandıracağız. Birçok projemiz de hala devam etmekte” dedi.

“EDİRNELİLER HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALAMIYOR”

Edirneliler hak ettiği hizmeti alamadığını belirten İba; “Edirne bu hizmetleri alırken bazı alanlarda da ciddi eksiklikler yaşamaya devam ediyor. Özellikle yerel yönetimin sorumluluk alanındaki işlere baktığımızda ise maalesef alt yapı, ulaşım otopark, tuvalet gibi sorumluluk alanındaki işlerde maalesef Edirneliler hak ettiği hizmet alamıyorlar. Bunla ilgili vatandaşlarımız gerçekten büyük sıkıntılar yaşıyor. Devam eden alt yapı sürecini bilmiyoruz, hangi aşamada olduğu kamuoyu ile paylaşılmıyor. Otopark sorunu ilde hat safhada. Yine inanç turizmi olan ülkemizde maalesef umumi tuvaletleri olanların hali perişan. Olanlar da zaten yeterli değil. Bizler Edirne’de 2024 seçimlerinde bugüne kadar Edirne için verdiğimiz mücadelenin karşılığını almak için canla başla mücadele edeceğiz. Tüm teşkilatımızda yaklaşık 4 yıldan beri il başkanlığı görevini yürütüyorum. Gece gündüz demeden Edirne’nin tüm sorunlarına değinebilmek için canla başla mücadele ediyoruz. Belediyenin sorumluluk alanındaki işler olup olmadığına bakmadan Edirne’nin menfaatine olduğuna inandığımız her projeyi sonuna kadar destekledik. Bizim hedefimiz bundan sonra Edirne’ye hizmet etmek. AK Parti belediyeciliğini göstermek için canla başla mücadele edeceğiz. Bugüne kadar ettik, inanıyorum ki 2024’de tüm ilçelerimizde aynı Keşan’da, Havsa’da, Lalapaşa’da, beldelerimizde yapmış olduğumuz hizmetlerin aynısını Edirne’de de yapacağız” ifadelerine yer verdi.

“SARAY NEREDE?”

Edirne’ye gelenlerin en çok Edirne Sarayının nerede olduğunu merak ettiklerini ifade eden AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal; “Biz AK Parti için her zaman şunu söylüyoruz. Bizde bir seçim bittiğinin ertesi günü öbür seçim için çalışmalar başlar. Genel seçimi tamamladık. Ben buradan bir kez daha vatandaşlarımızı aynı Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı seçtiği için Edirneli hemşerilerimize de bizi ikinci dönem bu güzel şehri, bu Osmanlı’nın başkentini Ankara’da temsil etme görevini verdikleri için teşekkür ediyorum. Edirne’ye gelenlerin en çok sorduğu soru Edirne Osmanlıya başkentlik yapmış Saray nerede? Maalesef biz Edirneliler olarak biliyoruz Edirne Sarayı Rus işgali sırasında cephanelik olarak kullanılmış ve Rusların eline geçmemesi için havaya uçurulmuş, çok küçük bir kısmı kalmış. Bizim geçen senelerden en büyük projelerimizden bir tanesi Edirne Sarayının yine ihya edilmesiydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği ile Edirne Sarayını Milli Saraylara devrettik. İnşallah bu dönem Edirne Sarayında hızlı bir şekilde çalışmalar başlayacak. Edirne sarayını da ihya edeceğiz. Edirne’ye devlet anlamında hükümet anlamında çok ciddi destekler alıyoruz” diye konuştu

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.