Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selimiye Camii Restorasyonunda Yapılanları Açıkladı

Edirne İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Salih Akar, Selimiye Camii’nde devam eden restorasyon çalışmaları ile ilgili mecliste rapor sundu. Akar, restorasyon çalışmalarında bugüne kadar yapılanları açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 16:04
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Selimiye Camii Restorasyonunda Yapılanları Açıkladı

Edirne İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantıları devam ediyor. Bugün düzenlenen toplantıda Turizm Komisyonu’nun Selimiye Camii restorasyon çalışmaları hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı Salih Akar tarafından sunulan raporda, Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii’nin restorasyon aşamaları açıklandı.

“YAKNDA ÇEVRE DÜZENLEMESİ DE BAŞLAYACAK”

Akar, Selimiye Camii’nin restorasyonunda bugüne kadar yapılanları açıklarken; “Tüm kubbeler, düz yüzeyler, ağırlık kuleleri ve minare külahlarının kurşun örtüsü yenilenmiştir. Cami, revaklı avlu ve minare dış cephe taşlarının onarımları ve temizlikleri tamamlanmıştır. Niteliksiz tüm içlik ve dışlıklar sökülmüş, yeni içlik ve dışlıklar hazırlanmış olup, yerlerine montajları devam etmektedir. Ahşap pencere imalatları tamamlanmış olup, yerlerine montajları devam etmektedir. Özgün ahşap kapı ve kepenklerin onarımları devam etmektedir. Araştırma amaçlı sıva raspaları, niteliksiz çimento sıvaların raspaları ve kalem işi uygulamaları devam etmektedir. Tüm minarelerin dış cephe onarımları tamamlanmış olup, güçlendirme çalışmaları devam etmektedir. Yakın zamanda çevre düzenleme çalışmalarına başlanacaktır” ifadelerini kullandı.

“SELİMİYE CAMİİ EDİRNE’NİN SEMBOLÜ”

Akar’ın sunumunun ardından konuyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Selimiye Camii’nin, Edirne’nin sembolü olduğunu söyleyerek; “İnşallah en kısa zamanda da bütünüyle normal ibadete ve eski görkemli günlerine geri dönecek” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.