Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sedefçi; “Engelli birimimiz Türkiye’de tek ve örnek olacak”

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi, Belediye Meclisi Üyeliği Kontenjan adayı Kadir Berke Öz’ün tanıtım toplantısında engelli bireyler ve aileleri için planladığı projeleri açıkladı. Edirne Belediyesi’nde engelli birimi kuracaklarını söyleyen Sedefçi; “Türkiye’de tek ve örnek olacaktır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 16:16
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Sedefçi; “Engelli birimimiz Türkiye’de tek ve örnek olacak”

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı, Edirne Belediye Meclisi Üyeliği Kontenjan adayı Kadir Berke Öz’ün tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Edirne’deki engelli bireylerin karşı karşıya kaldığı sorunların çözümü amacıyla adaylığını açıklayan Öz’ün tanıtım toplantısına İYİ Parti İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın ve İYİ Parti Edirne Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi katıldı. Toplantıda İl Başkanı Engin, engelli bir birey olan Öz’ün taleplerini açıklarken; Belediye Başkan adayı Sedefçi de kentte engelliler için gerçekleştirmeyi planladığı projelerini sıraladı.

“ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEK”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Engin, Öz’ün tanıtım toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek; “Berke, engelli bir kardeşimiz. Ama Berke çok özel bir kardeşimiz. Berke, 2 tane üniversiteden mezun olmuş, çok üretken ve çalışkan bir kardeşimiz.  İYİ Parti’nin kuruluşundan bugüne her zaman içinde olmuş bir kardeşimiz. Kendisini artık kontenjan adayı olarak belediyemizde de görmek istiyoruz. Bizi temsilen belediyede olacak ve engelli arkadaşlarımızı orada en iyi şekilde temsil edecek, onların sorunlarını bize en iyi şekilde iletecek. Belediyenin bu konudaki çalışmalarında bizlere yardımcı olacak” ifadelerini kullandı.

ÖZ’ÜN TESPİT ETTİĞİ SORUNLARI AÇIKLADI

Öz’ün Edirne ile ilgili tespitlerini açıklayan Engin; “Berke’nin en büyük sıkıntısı yollar ve kaldırımlar. Bunlar engelli vatandaşlarımız için maalesef uygun değil. İkinci en büyük sıkıntı da ulaşımda otobüslerin engelli vatandaşlarımız tarafından kullanılabilecek durumda olmaması. Üçüncü sorun, eğitim alanındaki sıkıntılar. Dördüncü sorun, engellilerin sağlık sorunlarıyla ilgilenilmemesi, yeteri kadar sağlık konusunda destek alamamaları. Böyle özel durumdaki arkadaşlarımızın sadece kendileri değil; aileleri de çok büyük fedakârlıklar yapıyorlar. Berke’nin bunun için de şöyle bir proje önerisi var; engellilerin, kendilerine bakabilecekleri bir alanları olması. Bazı özel kişilere, sağlık çalışanlarına teslim edilmesi. Bu süreçte de ailelerinin dinlenebilmeleri, sosyalleşebilmeleri için zaman yaratacak organizasyon yapılması gerektiğini iletti. Bir başka sorun da engelli vatandaşların çalışma yerlerinin olmamasıdır. Sosyalleşmek, çalışmak, üretken olmak istiyorlar. Berke, bize bu sorunları iletti” dedi.

SEDEFÇİ, ENGELLİLER İÇİN PROJELERİNİ AÇIKLADI

Engin’in konuşmasının ardından Belediye Başkan adayı Sedefçi, Edirne’de engelliler için gerçekleştirmeyi planladığı projeleri açıklarken; “Bize düşen bir görev var. Engelli kardeşlerimize mutlak surette sahip çıkmamız gerektiğinin farkındayız. Bu insanlar, bizim insanlarımızdır. Edirne’de en azından 8-9 bin aile bu konuda hizmet bekliyor. Sonuçta Edirne Belediyesi olarak halkımızın hizmetkârı olarak tüm yaşayanlara sahip çıkma düşüncesindeyiz. İnsanları bırakın bizim hedefimizde köpekler, kediler de var. Tüm canlılara sahip çıkmalıyız. İnsanlarla beraber ağaçlara, çiçeklere sahip çıkmalıyız. Biz bu anlayıştayız. Berke’nin bizim grubumuzda olması bizim için büyük bir avantaj. Onun bir engelli evladımız olarak yaşadığı sıkıntıları, biz yaşama şansına sahip değiliz. Onlardan öneri alarak bu kentte engelli kardeşlerimizin mutlu olması için tüm gayreti sarf edeceğimizin sözünü vermek istiyorum. Edirne Belediyesi’nde bir engelli birimi kurmayı hedefliyoruz. Bu engelli biriminin bir parçası da Berke olacak. Berke’nin eğitim seviyesi ve önerileriyle birbirimize tüm halkımızla beraber sahip çıkarak, tüm engelli kardeşlerimizin mutlu olması, daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için hep beraber gayret içerisinde olacağız” sözlerine yer verdi.

“40 TANE OTOBÜS KOYMAYI HEDEFLİYORUZ”

Kentteki engellilerin toplu ulaşım sisteminde yaşadığı sorunlara dikkat çeken Sedefçi; “Minibüslerle ilgili sıkıntı var. Şu anda minibüslerde engelliler için bir sistem olmadığından faydalanma imkânları yok. Benim projemde, 80 tane minibüs hattını iptal ederek, yerine 40 tane otobüs koymayı hedefliyoruz. Bu otobüslerin tümünün de engellilere göre düzenlenerek hizmete sunulması planlanıyor. Ulaşımda da herhangi bir sıkıntı kalmadan bunu 1 yılda çözme şansına kavuşacağız. Benim dönemimde yollarda engelli yurttaşlarımız için elimden geldiğince projeler üretmeye çalıştık. Ama bunların tamamının bozulduğunu görmekten üzüntü duyuyorum. Göreve geldiğimizde bunları yeniden ele alarak, Edirne’de yaşayan tüm engelli kardeşlerimize rahat, huzurlu, mutlu bir ulaşım sağlamak için gereken neyse yapacağız. Bu konuda önderliği Berke yapacak. Bize önerilerini, fikirlerini sunacak. Onları Belediye Meclisi’nde tartışıp konuşacağız, karar alacağız, beraber uygulayacağız. Bizim, engelliler konusundaki önderimiz Berke olacak. O, bize yol gösterecek. Biz de engelli kardeşlerimize sahip çıkarak kentimizde engelli insanlarımızın huzurlu ve mutlu olması için gereken neyse gereken çabayı gösterip hizmette olacağız” dedi.

“AİLELERİN DE BEKLENTİLERİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Sedefçi, engelli aileleri için de özel bir yer planladıklarını açıklarken; “Ailelerin de beklenti ve özlemleri olduğunu biliyoruz. Onlara da bir birim kurarak, Edirne’nin uygun ve büyük bir yerinde kafeterya türü bir proje yaparak, hem engelli kardeşlerimizin hizmet vermesini sağlama şansımız olabilir, hem de ailelerinin rahatlık yaşama şansını sağlama imkanımız olabilir” ifadelerine yer verdi.

“KURACAĞIIZ BİRİM TÜRKİYE’DE TEK VE ÖRNEK OLACAKTIR”

Edirne’de İYİ Parti dışında Mahalli İdareler Seçimlerine katılacak partilerin Belediye Meclisi Üyeliği adayları arasında engelli bireylerin olmadığına dikkat çeken Sedefçi; “AKP ve CHP’de bir engelli vatandaşımızın belediye meclisi grubunda olduğunu görmüyoruz. Bir tek İYİ Parti’nin meclis grubunda Berke’nin olduğunu görmekten üzüntü duyuyorum. Bütün partilerin engelli kardeşlerimize sahip çıkması gerekirken bir tek bizim sahip çıkmamız, Edirne’ye yakışan bir tavır değil. Bizim kuracağımız birim, belki de Türkiye’de tek ve örnek olacaktır” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.