Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sazlıdere’de halkından örnek dayanışma: SAHİLDEKİ İSKELE YENİLENDİ

-Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyünde Sazlıdere Güzelleştirme Derneği ve bölgede yaşayan halkın dayanışma ile gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Sahilde bulunan iskele, dernek ve gönüllülerin işbirliğiyle yenilendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2023 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2023 15:53
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Sazlıdere’de halkından örnek dayanışma: SAHİLDEKİ İSKELE YENİLENDİ

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyünde yaşayan vatandaşların bir araya gelerek kurduğu Sazlıdere Güzelleştirme Derneği, bölgedeki sahilin vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak kullanılması amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Dernek yönetim kurulu, üyeleri ve gönüllüleri ile birlikte bugün gerçekleştirdiği çalışmada, sahilde bulunan iskelenin tahtalarını yeniledi. Çalışmaya katılanlar tarafından temin edilen tahtalar, iskeleye el birliğiyle yerleştirilirken; dayanışmanın önemine dikkat çekildi.

“GÜNLÜK TEMİZLİĞİNİ YAPTIRIYORUZ”

Sazlıdere Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Yıldız, dernek olarak bölgede yaşayan insanların sahili rahat kullanabilmeleri amacıyla çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirterek; “Örneğin; her yıl bir görevli ayarlıyoruz ve burasının günlük temizliğini yaptırıyoruz. Bunun dışında iskelenin tamirat ihtiyacı varsa yapıyoruz. İskelenin tahtaları zamanla eskiyip kırılıyor. Biz de yenilenmesi amacıyla bu çalışmalara öncülük etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİLİĞİNİ BİRLİKTE YAPIYORUZ”

İskele yenileme çalışmasını bölgede yaşayan halk ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyleyen Yıldız; “Dayanışma ile iskelemizin tahtalarını alıyoruz ve işçiliğini birlikte yapıyoruz. Sonbahar mevsiminde iskeledeki tahtaların zarar görmemesi için toplanması ve bir yerde stoklanması gerekiyor. Bunların tamamını birlikte dayanışma şeklinde yapıyoruz” dedi.

“MERDİVEN İHTİYACINI DA YAPTIRDIK”

Yıldız, sahilde gerçekleştirilen çalışmaları gönüllülük bilinciyle hayata geçirdiklerini belirterek; “Bizim çalışmalarımız tamamen gönüllülüğe dayanıyor. Küçük çaplı işleri beraber yapıyoruz. Örneğin; köyümüzdeki sahile iniş dik bir rampadan oluyor. Yaşlı, engelli insanlarımız var ve inemiyorlardı. Onların sahile rahat inebilmeleri için merdiven ihtiyacı vardı. Onu da yaptırdık. Amacımız; hem insanların sahili ücretsiz bir şekilde kullanmaları, hem de buradaki ihtiyaçları el birliğiyle gidermek. Uzun yıllardır bu çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.