Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Saros’a Sahip Çıkmamız Gerekiyor”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Kurban Bayramı süresince Saros Körfezinde yaşanan çöp sorunu dile getirerek “Bayramın hemen akabinde Saros Körfezimizi düzenleyeceğiz. Bir daha önümüzdeki bayramlarda veya yaz sezonunda bu yaşadığımız çöp dağlarını, çirkinliği yaşamayacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 15:20
Kaynak: HİLAL PEKER
“Saros’a Sahip Çıkmamız Gerekiyor”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Kurban Bayramı süresince Saros Körfezinde bulunduğunu söyledi. Aksal, körfezin yoğun bir ziyaretçi akınına uğradığını ancak gelen ziyaretçilerin çöplerini bırakıp gittiğini belirtti. Hem gelen ziyaretçilere hem de Edirnelilere “Gelip kullandığımız yerleri temiz bırakalım” çağrısında bulunan Aksal, Saros Körfezi'ni düzenlemeye yönelik yeni bir projeye başlayacaklarını açıkladı.

Aksal, bayram sonrasında projeye start vereceklerini belirterek, Saros Körfezi'nin korunmasının önemine vurgu yaptı.

“SAROZ KÖRFEZİNİ ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE DÜZENLEYECEĞİZ”

Aksal; “Kurban Bayramı deniz sezonunun olduğu bir döneme denk geldi. Bizim de Saros Körfezimiz her yıl olduğu gibi yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Ben de bayram süresince ziyaretlerde bulundum. Gittim, dolaştım. Gerçekten çok güzel. Vatandaşlarımız da tatil için buraya geliyorlar ama maalesef inanılmaz bir ziyaretçi geliyor ve çöplerini, pisliklerini bırakıp gidiyorlar. Onun için biz buraları düzenlemek için bir proje yapıyoruz. Sayın valiliğimiz koordinasyonunda Saros Körfezimizin belli bölgelerini belediyelerimize, belli bölgelerini de İl Özel idaremiz eliyle köylerimizin bazı muhtarlıklarına veya bazı idarelere veriyoruz. İnşallah Saroz Körfezini çok güzel bir şekilde düzenleyeceğiz. Bir daha önümüzdeki bayramlarda veya yaz sezonunda bu yaşadığımız çöp dağlarını, çirkinliği yaşamayacağız. Buradan biz gelenlere hem misafirlerimize hem kendi hemşerilerimize de bir çağrıda bulunalım. Lütfen gelip kullandığımız yerleri temiz bırakalım. Biz bayramın hemen akabinde belediyelerimiz eliyle ve İl Özel İdaremiz eliyle Saros Körfezimizi düzenleyeceğiz. Orada belli bir standardımız olacak. Gelen vatandaşlarımız orasını çok daha güzel kullanacak çünkü dünyanın en güzel Körfezlerinden bir tanesi olan Saros Körfezimize sahip çıkmamız gerekiyor. Orası bize emanettir” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.