Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sarık ve Cübbe Giyme Töreni düzenlendi

Diyanet Akademisi’nden mezun olarak Kırklareli genelinde boş olan cami kadrolarına yeni atanan din görevlilerine sarık ve cübbe giyme töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
Sarık ve Cübbe Giyme Töreni düzenlendi

Kırklareli Müftülüğü Sungurbey Toplantı Salonunda düzenlenen sarık ve cübbe giyme töreni, Lüleburgaz Gündoğu Camii’ne müezzin kayyım olarak atanan Hamza Er'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Lüleburgaz İlçe Müftüsü Sabri Demir ise "Allah, hakkında hayır murat ettiği kişiyi dinde fakih kılar” hadisi şerifini anlatarak din görevlisi olmanın çok büyük bir ikram olduğunu dile getirdi ve din görevlisinin dikkat etmesi gereken noktalara dikkat çekti.

Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş ise “Resmi olarak kurulmasından sonra ilk mezunlarını veren Diyanet Akademi Başkanlığına bağlı ihtisas merkezlerinden mezun olarak ilimize yeni atanan siz din görevlilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Öncelikle sizler için sonra şehrimiz ve memleketimiz için hayırlı olsun diliyorum. Sizlerin ilimiz din hizmetlerine en üst seviyede destek sunacağınızdan hiç şüphem yoktur. Ayrıca sizler Akademi Başkanlığının ilk mezunu olarak beklentilerin üst seviyede olduğu kişilersiniz. Bunun bilincinde olarak beklentileri fazlasıyla karşılayacağınız hususunda da şüphem yoktur” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.