Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saraçhane Köprüsü’nü Aydınlatacak Projeye Onay

Edirne İl Genel Meclisi, Saraçhane Köprüsü’nün aydınlatılması amacıyla hazırlanan 'Kültürel ve Doğal Mirasımıza Dokunun' projesinin nihai başvurusunu onayladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 15:57
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Saraçhane Köprüsü’nü Aydınlatacak Projeye Onay

Edirne İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı toplantıları devam ediyor. Bugün düzenlenen 2’nci toplantıda, İl Özel İdaresi tarafından Avrupa Birliği İnterreg İpa Bulgaristan-Türkiye sınır ötesi iş birliği programına sunulan ve ön başvurusu başarılı bulunan Saraçhane Köprüsü'nün aydınlatılması konusu içeren, 'Kültürel ve Doğal Mirasımıza Dokunun' isimli projenin nihai başvurusu görüşüldü.

Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, projenin nihai başvurusunun yapılması için meclis oylamasına sundu. Gegeoğlu; “Edirne, tarihi dokusu gerçekten bambaşka bir şehir. Özellikle merkez bu açıdan çok avantajlı. Genel sekreterlik makamı da bir İPA projesine ön başvuru yapmış ve bu başvuru olumlu karşılanmış. Şehrin kenarında kalan Saraçhane köprümüz var. Belki dışarıdan gelen arkadaşlarımız çok görmemiş olabilir ama çok eski bir taş köprüdür. Burasının aydınlatılmasıyla alakalı ve projenin devam edebilmesi için bugün bir karar almamız lazım” dedi. Gegeoğlu’nun konuşmasının ardından meclis üyeleri, projeye nihai başvuru yapılmasına oy birliğiyle karar verdiler.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.