Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanayi Esnafı Çırak Bulmakta Zorlanıyor

Edirne’de sanayi esnafı ve lastik dükkânı işletmecisi Erkan Genç, bazı meslek dallarında personel ve çırak bulmanın giderek zorlaştığını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 11:32
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Sanayi Esnafı Çırak Bulmakta Zorlanıyor

Edirne'de sanayi esnafı ve lastik dükkânı işletmecisi Erkan Genç, sanayi sektöründe çırak ve personel bulma zorluklarına değindi. Ailelerinin çocuklarının zorlanmasını istemediğini dile getiren Genç, “Ebeveynler, 'Çocuklarım çok kirlenmesin, benim evladım çok zorlanmasın' dedikleri için bizim mesleklerimiz çırak yetiştirmekte zorlanıyor” dedi.

“SANAYİ SEKTÖRÜ YAKINDA BİTER”

Genç, “Artık bazı meslek dallarında personel ve çırak yetişmiyor. Benim kendi yeğenim yanımda çalışıyordu ama kendisi de bizim işimizin performansı ve kirliliğine dayanamadı. Ben ve diğer esnaflar emekli olduktan sonra sanayi sektörü yakında biter” ifadelerine yer verdi.

“İLERİDE SANAYİDE ÇALIŞAN USTA BULAMAYACAĞIZ”

Sanayide çalışan eleman bulunamayacağına değinen Genç, “Artık bayiden alınan araç dışında servislerde bakım olmuyor. 2’nci el bir arabaya servis bakmayacağı için mecburen sanayiye geliyor bu arabalar. Ama ileride sanayide çalışan usta bulamayacağız. Çünkü alttan yetişen eleman yok” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.