Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin: “Edirne’de Kentsel Dönüşüm Şart”

Yapı Denetim Ve Deprem Mühendisliği Derneği Genel Başkanı Nazmi Şahin, Yapı Denetim Firmaları ve Yapı Laboratuvarları temsilcileriyle Edirne’de bir araya geldi. Şahin, burada yaptığı açıklamada Edirne’nin hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 12:18
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Şahin: “Edirne’de Kentsel Dönüşüm Şart”

Yapı Denetim Ve Deprem Mühendisliği Derneği Genel Başkanı İnş. Müh. Nazmi Şahin, Yapı Denetim Firmaları Ve Yapı Laboratuvarları temsilcileriyle Edirne’de bir araya geldi.

Edirne’ye geldiğinde şehri gezme fırsatı olduğunu ve çok sayıda eski bina olduğu için Edirne’nin hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini söyleyen Şahin; “Dün Edirne’yi gezme fırsatım oldu. Edirne’de bizim 10 tane yapı denetim firmamız, 3 tane laboratuvarımız, 131 tane denetçi mühendisimiz var. Bu meslektaşlarımız bu güne kadar 7 milyon üzerinde binayı denetlemişler ve şu anda da 3 milyon 80 bin metrekare inşaat denetliyorlar. Ben gezerken önceki depremlerde hep eski binalar yıkıldığı için gözüm eski binalara gidiyor. Edirne’de iyi bir kentsel dönüşümün olması gerektiğine inanıyorum. Bazı caddelerde gördüm ve fotoğrafladım. Bu eski binaların mutlaka kentsel dönüşüne girmesi gerekiyor. Biz kentsel dönüşüme girmezsek deprem bizi dönüştürüyor. Biz o binaları kentsel dönüşümle depreme dayanıklı hale getirmezsek bizim dönüştüremediğimiz binaları deprem dönüştürüyor. En büyük sıkıntımız depremlerden ders almayı bilmiyoruz. Bu kadar şey yaşıyoruz hala aynı şeyleri konuşuyoruz. Biz, neresi olursa olsun depreme dayanıklı, sağlam binalar yapmalıyız. Edirne’nin de bence hızlı bir şekilde kentsel dönüşüne girmesi gerekir” dedi.

Yapı Denetim Kanunu’nun çıkarılması sonrası, yaşanılan 6 depremin 5’inde yapı denetimli binaların hiçbirisinde yıkılma olmadığını belirten Şahin; 6 Şubat depreminde 185 binanın yıkıldığını, onda da daha önce dünyada hiç olmayan bir şey olduğunu ve 8 saat ara ile aynı bölgede 2 deprem yaşandığını söyledi.

Konuşmalarının ardından Nazmi Şahin’e Yapı Laboratuvar firması sahipleri Nevser Eraslan ve Bora Bağdan Edirnekari tablosunu hediye ettiler.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.