Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SADIK AHMET FİLMİ YOLDA

Batı Trakya Türklerinin sembol ismi Dr. Sadık Ahmet’in hayat hikâyesini konu alan filmin ilk tanıtım videosu yayımlandı. Edirne’de de çekimleri gerçekleştirilecek filmin tanıtım videosu, Lozan Barış Antlaşması’nın 100’üncü yılında sinemaseverlerle paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 12:10
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
https://batiekspres.com/
SADIK AHMET FİLMİ YOLDA

Yunanistan’da Batı Trakya Türklerine karşı kurulan baskıya karşı verdiği mücadele ile tanınan tıp doktoru ve siyasetçi Dr. Sadık Ahmet’in hayatını konu alan filmin ilk tanıtım videosu yayımlandı. Tanıtım videosu, ‘Box Office Türkiye’ adlı Youtube kanalı üzerinden yayımlanırken; yayımlanma tarihinin hem Sadık Ahmet’in trafik kazasında hayatını kaybettiği, hem de Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümü olan 24 Temmuz olması dikkat çekti.

Yapımcılığını MCG Film’in yaptığı Sadık Ahmet filminin post prodüksiyon süpervizörlüğünü Fatih Dağlı, kostüm tasarımını Fadim Marangoz, sanat yönetmenliğini Reza Hemmatirad, müziğini Mehmet Can Erdoğan, görüntü yönetmenliğini Uğur Kul, idari yapımcılığını Didem Gümüş, senaryosunu Mert Dikmen, genel koordinatörlüğünü Tan Doğan Muzır, kreatif yapımcılığını Muhammet Usta, yapımcılığını M. Cüneyt Göz ve yönetmenliğini Hakan Yonat üstlendi.

EDİRNE’DE DE ÇEKİLECEK

Sadık Ahmet ve ailesinin hayat hikâyesini anlatan filmin başrolünde ise Turgay Aydın bulunuyor. Filmin İstanbul, Bursa, Edirne, Gümülcine ve Atina’da çekilecek filmin çekimleri ise Ağustos ayında başlayacak. Filmin 5 Ağustos 2024 tarihinde sinemaseverlerle buluşması bekleniyor.

DEFALARCA HAPİS CEZASINA MAHKÛM EDİLDİ

Dr. Sadık Ahmet, Yunanistan’da Türk kimliğini savunması nedeniyle defalarca hapis cezasına mahkûm edilmiş, Batı Trakya Türklerinin oyları ile milletvekili seçilmeyi başarmıştı. Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi’nin de genel başkanlığını yapan Ahmet, 24 Temmuz 1995’te Lozan Barış Antlaşması’nın 72’nci yıl dönümünde, şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.