Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saç dökülmesine birebir

Son dönemlerde aktarlar biberiye yağı satışlarına yetişemiyor. Özellikle saç dökülmesi ve migreni olanların kullandığı biberiye yağı, aktarlarda yok satıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 16:26
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Saç dökülmesine birebir

Saç dökülmesinden migrene kadar birçok konuda iyi geldiği söylenen biberiye yağına son zamanlarda ilgi yoğun. Saç diplerindeki kılcal damarları hareketlendirerek saç dökülmelerini engellediği ve yeni saç çıkmasına sebep olduğuna inanılan biberiye yağı satışları Edirne’deki aktarlarda patlamış durumda.

Biberiye yağına ve otuna yoğun bir talep olduğunu söyleyen Edirneli aktar Gökhan Baraz; “Otu kaynatıp saça sıkıyorlar ya da yağını suyla seyreltip saça sıkıyorlar. Saçı yıkadıktan sonra sürülüyor. Saç dökülmesine iyi geliyor. Besleyici özelliği var. Son günlerde çok popüler. Aynı zamanda biberiye otunu çay olarak tükettiklerinde migren tedavisinde de kullanılıyor. Biberiye yağı sürüldüğü yerlerdeki kılcal damarları harekete geçiriyor. O hareketlilikte saçlara iyi geliyor. Şakaklara sürdüklerinde baş ağrısına da iyi geliyor. Migreni olanlar sıkça alıp kullanıyor. Ayrıca el ve ayakta oluşan mantarlar için de kullanılıyor” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.