Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saadet’ten D-8'in Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın öncülüğünde kurulan gelişmekte olan 8 İslam Ülkesi Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (D-8), 27. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
Saadet’ten D-8'in Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Yeni bir dünyanın kurulabilmesi adına gerçekleştirilen önemli bir çalışma olan D-8’in, tüm mazlumlar için de büyük bir öneme sahip olduğuna vurgu yapan Av. Sinan Tekin, “Dünyada, bugün barış yerine savaş, diyalog yerine çatışma, eşitlik yerini üstünlük, tevazu yerine kibir, adalet yerine sömürü hâkimdir. İnsan hakları ve özgürlükler rafa kaldırılmış, baskı, tahakküm ve çifte standart hiçbir dönemde olmadığı kadar belirgin hale gelmiştir. Bugün dünya genelinde irili ufaklı yüzlerce yerde çatışma, iç savaş veya karışıklık var. Maalesef bunların yüzde 90’ı İslam coğrafyasına ait bölgeler” ifadesini kullandı.

Avukat Sinan Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer Necmettin Erbakan'ın, 27 yıl önce D-8'leri kurarken sergilediği heyecan ve azim devam ettirilebilseydi, bugün İslam dünyası bu durumda olmazdı. Medeniyetin, huzurun ve güvenin hâkim olması gereken topraklar, kargaşa ve terörün mekânı haline gelmezdi. Milyonlarca insan mülteci durumuna düşmezdi. Yüz binlerce masum yaşlı ve kadın evinden, yurdundan, vatanından uzakta, tanımadığı ve bilmediği sokaklarda hayata tutunmaya çalışmazdı. Parklarda, salıncaklarda oynaması gereken çocuklar ülkelerinden kaçarken şişme botlarda can vermezdi. İslam dünyası olarak bizim,  günübirlik hamasi nutuklara değil, bundan 27 yıl önce D-8'lerin kuruluşunda ortaya konan ufuk ve vizyona ihtiyacımız var. 22 yıllık AK Parti iktidarında Maalesef D-8 projesine sahip çıkılacağına Batı’nın emperyalist düzenine ram olundu. D-8’ler aktif hale getirilseydi daha onlarca İslam Ülkesi buna eklenecek, yeni bir ‘Dünya Düzeni’ kurularak “BOP”un (Büyük Orta Doğu Projesi) önü kesilerek bu gün İslam ülkelerinde yaşanan insan kıyımı da olmazdı” açıklamasını yaparak, D-8’in ilkelerini hatırlattı:

*Savaş değil, barış,

*Çatışma değil, diyalog,

*Çifte standart değil, adalet,

*Üstünlük değil, eşitlik,

*Sömürü değil, adil düzen,

*Baskı ve tahakküm değil, insan hakları ve hürriyet.

İslam âleminin her türlü şahsi, etnik, mezhepsel veya bölgesel ihtilafları bir kenara bırakarak, bir zincirin halkaları gibi birbirine kenetlenmeleri gerektiğine vurgu yapan Av. Sinan Tekin, bunun da ancak Türkiye’nin harekete geçerek önderlik etmesi ile olacağını ifade ederek, “bu vesileyle D-8'in 27. kuruluş yıldönümünde Cenab-ı Hakk’tan bütün İslam ve insanlık âlemine barış, huzur ve refah sağlayacak olan “Yeni Bir Dünya” düzeninin en kısa zamanda kurulmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.