Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saadet’ten Atalay desteği: “Yeri TBMM’dir”

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın, partisinin “Milletvekilleri Buluşması” programı kapsamında Edirne’de açıklamalarda bulundu. Aydın, tutuklu bulunan Hatay milletvekili Can Atalay için, “Can Atalay’ın yeri TBMM’dir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2023 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2023 12:27
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Saadet’ten Atalay desteği: “Yeri TBMM’dir”

Saadet Partisi’nin her ay Edirne’de düzenlediği “Milletvekilleri Buluşması” kapsamında, İstanbul Milletvekili Birol Aydın, partisinin Edirne İl Başkanlığı binasında açıklamalarda bulundu. Tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay konusuna da değinen Aydın “Amasız fakatsız, biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki; Can Atalay’ın yeri TBMM’dir. En yüksek mahkeme olan Anayasa Mahkemesi de vermiş olduğu kararlarla herkesi bağlar” dedi.

Aydın açıklamasında; “Anayasa tartışmaları Hatay milletvekili Can Atalay üzerinden son birkaç aydan beri çok yoğun tartışılan bir husustur. Adeta Türkiye’mizde bir hukuksuzluk, bir anayasasızlık durumu cari hale getirilmek istenmektedir. Türkiye’de sadece anayasa mahkemesinin son vermiş iki karar üzerinden Yargıtay ile yaşanan husus ve Türkiye’de birtakım siyasilerin bu karar etrafında kümelenmiş olması, Türkiye’deki garabeti, Türkiye’deki hukuk devleti ilkelerinin hiçe sayıldığının tescili açısından önemlidir. Amasız, fakatsız, biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki, Can Atalay’ın yeri TBMM’dir. En yüksek mahkeme olan Anayasa Mahkemesi de vermiş olduğu kararlarla herkesi bağlar. A’dan Z’ye kişi ve kurum olarak hepsini bağlar. Verilen kararların zihinlerde ve vicdanlarda doğru ya da yanlış bulup bulmamasından azade olarak bunları söylüyoruz. Verilen bir kısım kararlar yanlış olabilir, yanlış olduğunu düşünebiliriz ama verilen kararlar yanlış ya da doğru olduğu düşünülmeden icraya konulması gerekmektedir. Bugün maalesef başta Adalet ve Kalkınma Partisi başta olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi çok yanlış bir turum içerisindedirler. Bu bir bumerang gibi gelir ve bugünkü tutumu sergileyenleri de bulur. Biz anayasal bir hukuk devleti olma özelliğimizi muhafaza etme hususunda azami gayret göstermemiz gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.