Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ravalı; “İflasın eşiğinde bir belediye yarattılar”

AK Parti Uzunköprü Belediye Başkan adayı Mustafa Ravalı, Uzunköprü Belediyesi’nin icra tehditleri altında olduğunu belirterek; belediyenin adeta iflasın eşiğine getirildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
Ravalı; “İflasın eşiğinde bir belediye yarattılar”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Uzunköprü Belediye Başkan adayı Mustafa Ravalı, Uzunköprü Belediyesi’nin mali durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Uzunköprülülere videolu mesaj ile seslenen Ravalı; “Belediyemiz icra tehditleri altında. Bırakın Uzunköprülülere hizmet etmeyi, paha biçilemez taşınmazlarını kaybetme tehlikesi altındadır” dedi.

Ravalı, devasa borç sarmalının yanı sıra, belediyenin kurumsal güvenini yerli esnaf nezdinde de kaybettiğine dikkat çekerek; “Belediyemiz milyonlarca liralık borçlar bir yana, tutarı bin liralarla ifade edilen ancak esnaflarımız için çok şey ifade eden borçları dahi ödeyemez durumdadır” ifadelerini kullandı.

Ravalı, “Bu basiretsiz yönetimin 156 yıllık göz nurumuz belediyemizi ne hallere düşürdüğünü anlatacağım” ifadeleri ile açıklamasına başlarken; “Kadim şehrimiz tarihin kritik zamanlarında bulunduğu sağlam kurumsal yapıları ile bölgenin parlayan yıldızı olmuştur. Ancak gelin görün ki bugün belediyemiz icra tehditleri altında bırakın Uzunköprülülere hizmet etmeyi paha biçilemez taşınmazlarını kaybetme tehlikesi altındadır. 5 yıldır şehrimizin asli sorunlarını çözmek adına hiçbir şey yapmayan mevcut yönetim, seçim takviminin işlemeye başlamasıyla plansız ve programsız bazı işlere girişti. 5 yılda ‘Hiç bir şey yapmamanın’ paniği ile girişilen bu sözde hizmet hamleleri son kertede Uzunköprü Belediyesi’ni adeta iflasın eşiğine getirdi. Özel bir asfalt firmasının belediyeye yönelik yaklaşık 28 milyon liralık icra takibi başlattığı herkesin malumu. Devletin ve Uzunköprülülerin bütçesini hoyratça savurmanın bir yansıması olan bu gelişme, tüm hemşerilerimiz derinden yaraladı. Avukatlık masraflar ve işleyen günlük faizler ile tutarın 35 milyon liraya dayanmasını ise özellikle dikkatlerinize sunuyoruz. Zira hizmet aracı alım iddiasıyla ucu açık olarak meclisimizden yetki talep edilen kredi miktarı tutar 35,5 milyon TL idi” dedi.

Belediyenin kurumsal güvenini yeniden ayağa kaldıracaklarını ifade eden Ravalı; “Devasa borçlar içerisinde can çekişen belediyemiz yerli esnafımız nezdinde de güvenini tamamen kaybetmiştir. Belediyemiz kurulduğundan bu yana Uzunköprülülere hizmet ederken, bu hizmetlerin bir paydaşı olarak esnafımızı sürece dahil etmiş, böylece çeşitli faaliyet kollarındaki esnaflarımıza sözün özü Uzunköprü’müze katma değer sağlamıştır. Gelinen noktada ise belediyemiz, bırakın milyonlarca liralık borçları, tutarı bin liralarla ifade edilen ancak esnaflarımız için çok şey ifade eden borçları dahi ödeyemez durumdadır. Şimdiye kadar anlattıklarımla canınızı sıkmış olabilirim. Ancak göz nurumuz belediyemizin yerle bir olan güvenilirliğini yeniden tesis etmek için gerçek belediyecilik olarak biz hazırız. Belediyemizi yeniden planlı, sistemli ve şeffaf bir mali yapıya kavuşturacağız. Belediyemiz doğru yönetildiğinde bu tür sorunların üstesinden gelecek mali potansiyele sahiptir” sözlerine yer verdi.

Her seçim döneminde aynı vaatlerin sıralandığını, ancak milletin verdiği yetkiye rağmen sorumluların hiçbir adım atmadığını söyleyen Ravalı; “Her seçim döneminde alışkın olduğumuz, tekrardan öte gidemeyen, ancak milletlimizin kendilerine verdiği yetkiye rağmen ilçemize kazandırılması için hiçbir adım atılmayan meşhur vaatler yeniden havada uçuşuyor. Evet, ilçemizin ana sorunları herkesin malumu. Adayların bu sorunlar üzerinden bir seçim programı oluşturması kadar doğal bir durum yok. Ancak her seçim döneminde vatandaşlarımıza aynı şeyi vaat edip bir sonraki döneme kadar gerçekleştiremeyen ve yeni dönemde de aynı sorunları çözeceğiz diye vaat eden yönetim anlayışının artık sonuna geldik. Yaklaşık 15 yıldan bu yana Uzunköprü’müz Pazaryeri, Kırkavak Deresi düzenlemesi, istihdam, Gazi Caddesi İyileştirme ve benzeri vaatler ile oyalanmaya çalışılsa da, bu vaatlerin hayata geçirilmesi ile ilgili tüm umutlar, milletimizin her defasında verdiği yetkiye rağmen yok edildi. Sözümüz söz. Belediyemizin kendi potansiyelinin yanında yerel ve merkezi idarenin güçlü işbirliği ile 2029 yerel seçim vaatleri arasında yukarıda saydığım hiçbir vaadi göremeyeceksiniz. Zira sizlerin verdiği yetki ile 1 Nisan sabahı her bir sorunumuzun çözümü içi kolları sıvayacak ‘Yapamayacağını Vaat Etmeyen’ belediyecilik anlayışımız ile Uzunköprü’müzü marka şehir haline getireceğiz. Az kaldı. Değişim de, gelişimi de sizin elinizde” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.