Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Bayrak, Trakya Üniversitesi Rektör Adayı

Trakya Üniversitesi’nde rektör adaylığı başvuruları sürüyor. Prof. Dr. Yüksel Bayrak TÜ rektör adayı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
Prof. Bayrak, Trakya Üniversitesi Rektör Adayı

Trakya Üniversitesi (TÜ) rektör adaylığını açıklayan Prof. Dr. Yüksel Bayrak, “Üniversiteyi daha ileriye taşıyacak yenilikçi projeler hedefliyorum” dedi.

TÜ’nün dijital dönüşümde öncü rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Bayrak “Bu kapsamda, tarım ve sanayi alanlarında yapay zeka ve blockchain teknolojilerini kullanarak verimliliği artırmayı ve sürdürülebilir uygulamaları yaygınlaştırmayı hedefliyorum. Edirne ve çevresindeki sanayi tesislerinde dijital dönüşümü hızlandırarak Sanayi 4.0 uygulamalarını yaygınlaştırmayı planlıyorum. Balkan ülkeleriyle teknoloji transferini ve işbirliğini de teşvik edecek projeler üzerinde çalışıyorum” diye konuştu.

Çeşitli programlarla genç girişimcilere rehberlik yaparak onların iş fikirlerini hayata geçirmelerine destek olacaklarını vurgulayan Prof. Bayrak’ın projeleri arasında kültürel mirasın korunması ve tanıtılması da önemli bir yer tutuyor. Osmanlı ve Balkan mutfak kültürlerini araştırarak, dijitalleştirerek ve tanıtarak gastronomi turizmini canlandırmayı amaçlayan projeler, bölgenin kültürel ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Prof. Yüksel Bayrak, bu projelerle Trakya Üniversitesi’nin akademik ve idari yapısının güçlendirilmesini hedefliyor. Tarım ve sanayi alanlarında dijital dönüşüm, genç girişimcilerin desteklenmesi, kültürel mirasın korunması ve tanıtılması gibi konularda atılacak adımlar, üniversitenin ulusal ve uluslararası alandaki tanınırlığını artıracak.

“TÜ BÖLGESEL KALKINMADA ÖNCÜ OLACAK”

Prof. Dr. Yüksel Bayrak, bu projelerle Trakya Üniversitesi’nin bölgesel kalkınmada öncü bir rol üstlenmesini hedefliyor. Yenilikçi yaklaşımlar ve güçlü işbirlikleri ile üniversitenin eğitim ve araştırma kalitesini sürekli olarak artırmak için çalışacağını belirtiyor.

PROF. BAYRAK KİMDİR?

Prof. Dr. Yüksel Bayrak, 1973 yılında Trabzon'un Tonya ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Trabzon'da tamamladıktan sonra, 1993 yılında Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nden mezun olmuştur.

Eğitimine Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı'nda devam eden Bayrak, 1995 yılında yüksek lisans ve 2002 yılında doktora derecelerini almıştır. Akademik kariyerinde hızla ilerleyerek 2008 yılında doçent, 2014 yılında ise profesör unvanlarını kazanmıştır.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.