Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Akalın, HÖH Kongresinde konuştu

Sofya’da toplanan HÖH Kongresine İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın da katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Prof. Akalın HÖH’le birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
Prof. Akalın, HÖH Kongresinde konuştu

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın bugün Bulgaristan başkenti Sofya’da düzenlenen Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) Kongresine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasına “İYİ Parti genel başkanı, evladı fatihan sayın Meral Akşener’in selamlarını getirdim” diyerek başlayan Prof. Akalın konuşmasının devamında “Balkan coğrafyası en çetin ve çetin olduğu kadar, farklı din ve kültürlerin birlikte yaşadığı dünyanın en güzel bölgelerinden biridir. Bende 1924 yılında bu coğrafyadan Türkiye’ye göçmüş bir ailenin çocuğu olarak ve o dönemde büyük travmalar ve hazin olaylar yaşamış bir ailenin ferdi olarak, Balkanlarda huzur ve sükunetin, demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin oluşumu ve devamı için HÖH’ün ne kadar önemli bir misyon yüklendiğini çok iyi anlayanlardan biriyim. Bu manada, Bulgaristan'ın hak ve özgürlükler konusundaki uzun ve mücadele dolu tarihinizi selamlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Bu tarih, bizlere özgürlük ve adalet mücadelesinde kararlılıkla ilerlemenin ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatıyor. İnsan haklarına ve demokrasiye olan inancımızla biz İYİ Parti olarak, Bulgaristan Hak ve Özgürlük Partisi'nin benzer idealleriyle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. İnsan haklarına saygı, demokrasinin temel taşıdır ve bu değerleri korumak ve desteklemek hepimizin görevidir. Bulgaristan Hak ve Özgürlük Partisi'nin uzun ve onurlu mücadelesi, demokratik bir toplumun inşasında kritik bir rol oynamıştır. Bu mücadele, adaletin ve eşitliğin sağlanması için verilen kararlı bir çabanın somut bir örneğidir. HÖH Bulgaristan devletinin ve bu devletin kurucu unsurları, Bulgar, Türk, Pomak ve diğer etnik kimliğe sahip kişilerin teminatıdır. Bugün burada bulunmaktan büyük bir gurur ve onur duyuyorum. İYİ Parti olarak, sizinle aynı idealleri paylaşmak ve demokratik değerleri güçlendirmek için bir araya gelmekten memnuniyet duyuyoruz.  Birlikte, daha adil, daha özgür ve daha demokratik bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.