Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PLASTİK ATIK YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI

USEF tarafından yürütülen “İnsanı Dönüştür” Projesi kapsamında Kars’tan Edirne’ye kadar sürecek olan “Plastik Terörü Yürüyüşü” bugün Kars’ta başladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2023 17:19
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
PLASTİK ATIK YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI

Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) tarafından düzenlenen İnsanı Dönüştür Projesi kapsamında Plastik Terörü yürüyüşü Kars’ın Ani Harabelerinde başladı. Yürüyüş Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak. Tek kullanımlık atıkların yere atılmasıyla oluşan kirliliğe dikkat çekmek amacıyla başlayan yürüyüşte 13 km’lik mesafede atık kamyonunun yarısının dolduğu ifade edildi.

Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) Başkanı Özgür Aydıncak ve USEF Başkan Vekili Bilgehan Karaca’nın ortak olarak yaptığı açıklamaya göre havanın durumuna göre hareket edeceklerini belirterek “Yağışlı bir hava mevcut, yağışa rağmen yürümeye çalışacağız. Güvenlik personelimiz bizlere eşlik etmeye devam ediyor. Yağışa rağmen ekiplerimizin yürüme isteği bizim için çok değerli. Bir ekip halinde yürüyeceğiz. Atıklarımızı toplamak için plastik poşet kullanmıyoruz. Bunun yerine okullarda veliler ve çocukların yaptığı bez çantaları kullanıyoruz” dedi.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN TALEP VAR”

Yürümek isteyen üniversite öğrencilerinin olduğuna değinen Aydıncak ve Karaca şöyle konuştu: “Katılım konusunda üniversite öğrencilerimizden de çok fazla talep vardı bizlere. Ama üniversitelerin 2 hafta geç başlaması katılımları sekteye uğratacak.  O yüzden Ankara’dan sonra çok daha yoğun bir ilgiyle karşılaşacağımızı tahmin ediyoruz.”

“İYİ BİR GELECEK BIRAKMAK İSTEYENLERİ BEKLİYORUZ”

Yürüyüşün spontane gelişeceğine değinen Aydıncak ve Karaca “Doğuda katılım fazla olmasa bile biz yürüyeceğiz. Biz bütün duyarlı vatandaşlarımızın özellikle geleceğimizi korumamızı düşünen, gelecekte çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak isteyen herkesi biz bekliyoruz. Ama aynı zamanda biz hiç kimseyi davette etmiyoruz. Biz bir farkındalık yaratmak için yürüyeceğiz. Katılan herkes bizim başımızın tacı. Hepimiz çadırımızı uyku tulumlarımızı aldık ve tamamen spontane gelişecek bir yürüyüşe çıktık” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.